„Čia, karo nuniokotame Kijeve, kuriama istorija, – rašė M. Morawieckis socialiniame tinkle „Twitter“, paskelbęs nuotraukas, kuriose jis kartu su savo pavaduotoju Jaroslawu Kaczynskiu, taip pat Čekijos ministru pirmininku Petru Fiala ir Slovėnijos premjeru Janezu Janša sėdi prie stalo, ant kurio guli Ukrainos žemėlapis.

„ES remia Ukrainą ir ji gali tikėtis draugų pagalbos – tokią žinią šiandien atvežėme į Kijevą“, – tęsė jis.

Keturi politikai į Kijevą atvyko traukiniu. Jie nori susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir ministru pirmininku Denisu Šmyhaliu.

Europos Sąjunga „vieningai palaiko“ Ukrainą, sako M. Morawieckis.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis per „Twitter“ patvirtino kolegų atvykimą ir pasveikino „tikrų Ukrainos draugų drąsą“.

M. Morawieckis, Čekijos premjeras Petras Fiala ir Slovėnijos vyriausybės vadovas Janezas Janša vieši kaip Europos Sąjungos „atstovai“, sakoma anksčiau paskelbtame Lenkijos vyriausybės pranešime.

Jie planuoja susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pridūrė Varšuva.

Šis vizitas surengtas Rusijai negailestingai bombarduojant taikinius visoje Ukrainoje, įskaitant Kyjivą, kuris yra iš dalies apsuptas Maskvos pajėgų. Be to, Ukraina ir Rusija ruošiasi atnaujinti derybas dėl jau 20 dienų vykstančio karo užbaigimo.

„Tokiais pasauliui lemiamais laikais mūsų pareiga – būti vietoje, kur kuriama istorija, – anksčiau antradienį per „Facebook“ parašė M. Morawieckis. – Nes dabar svarbiausi ne mes, o mūsų vaikų, kurie nusipelnė gyventi pasaulyje be tironijos, ateitis.“

Lenkų vyriausybės pranešime sakoma, kad vizitas buvo organizuotas „susitarus“ su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu ir Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

„Šio vizito tikslas – patvirtinti visos Europos Sąjungos vieningą palaikymą Ukrainos suverenitetui ir nepriklausomybei, taip pat pateikti platų paramos Ukrainos valstybei ir visuomenei paketą“, – nurodė Varšuva.

Premjerus lydi Lenkijos valdančiosios konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis. Jis taip pat susitiks su D. Šmyhaliu.

Ukrainos premjeras per „Twitter“ parašė, kad per derybas bus susitelkta į paramą jo šaliai ir „sankcijų dėl Rusijos agresijos stiprinimą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės