Matyt, Rusija, kurios parade Maskvoje, minint pergalės prieš hitlerinę Vokietiją 70-metį, atsisakė dalyvauti daugelio pasaulio šalių vadovai, vis tiek nusprendė savaip Vakarų Europai pranešti apie savo pergalę.

Jie į II-ojo pasaulinio karo propagandinę mašiną įtraukė nevyriausybines organizacijas. Kas tai, klausia lenkų dienraštis „Super express“: simbolinis gestas ar politinės manifestacijos rūšis? 

Daugiau kaip 20 automobilių, pažymėtų sovietiniais simboliais, antradienio vakare pasiekė Rusijos ambasados Lenkijoje pastatą Varšuvoje.

Tai Rusijos Federacijos laisvanoriškos draugijos armijai, aviacijai ir laivynui remti veteranų žygis į Vokietiją, kurios tikslas įamžinti SSRS pergalės prieš hitlerininkus 70-metį.

Buvę karo veteranai vyksta iš Maskvos į Torgau miestą Saksonijoje prie Oderio upės, kur 1945 metų balandžio 25 d. susitiko amerikiečių ir sovietų kariai.

Iš viso planuojama nuvažiuoti 3800 kilometrų. Reido dalyviai Lenkijos sieną kirto Terespolyje.

Pervažiavę Lenkiją ir Čekiją jie pasieks Vokietiją. 

„Super express“ rašo, kad tai tik rusų veiklos Lenkijos teritorijoje, pažymint pergalės prieš fašistinę Vokietiją 70-metį, įžanga.

Po poros dienų į Lenkiją įvažiuos rusų baikeriai – „Naktiniai vilkai“.

Tuo pat metu „Facebooke“ naujai atsiradusiame puslapyje „Neleiskime rusų banditams pervažiuoti Lenkijos“ jau užsiregistravo apie 9 tūkst. šios akcijos šalininkų.

„Kol Lenkijos valdžia pasyviai stebi ir nieko nedaro šiuo klausimu, vokiečių politikai uždraudė „Naktiniams vilkams“ įvažiuoti į savo šalies teritoriją“, – pastebi lenkų dienraštis.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Rafalas Trzaskowskis savaitgalį sakė, kad sprendimą, ar leisti rusų baikeriams kirsti Lenkijos teritoriją, priims pasienio apsaugos tarnybos.

Diplomato nuomone, „kilus abejonėms dėl baikerių saugumo Lenkijoje, pasieniečiai ir policija priims reikiamą sprendimą“.

R. Trzaskowskis pabrėžė, kad rusų baikeriai gali būti neįleisti į Lenkiją, jeigu nors vienas iš jų bus išgėręs. Paklaustas, kaip vertina Rusijos baikerių „Naktiniai vilkai“ vadeivos Aleksandro Zaldostanovo pareiškimą, jog įsileisti rusų į Lenkiją nenori „nacistinių stovyklų prižiūrėtojų“ palikuonys, Lenkijos užsienio reikalų viceministras sakė, jog nėra taip kalbančių žmonių įleidimo į Lenkiją šalininkas.

Kremlių remiančio Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ žygį planuojama pradėti balandžio 25 d. Maskvoje, o baigti – gegužės 9 d. Berlyne. Jo dalyviai ketina važiuoti per Minską, Brestą, Vroclavą, Brno, Bratislavą, Vieną, Miuncheną ir Prahą. Anksčiau Lenkijos baikeriai jau pagrasino neleisią rusų moticiklininkų į šalies teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1260)