Uragano padarinius likviduoja 42 tūkstančiai ugniagesių gelbėtojų. Šimtai automobilių dėl sniego įstrigo Lenkijos keliuose, taip pat buvo smarkiai sutrikdyti lėktuvų skrydžiai, nurodė naujienų televizija TVN24.

Pasak Lenkijos ugniagesių, kai kur dėl užpustytų kelių susidarė kelių kilometrų ilgio automobilių spūstys.

Skaudžiausia nelaimė įvyko penktadienio ryte Pamario vaivadijoje netoli Lemborko miesto. Ant pravažiuojančio lengvojo automobilio viesulas nuvertė medį. Vietoje žuvo trys keleiviai, o vienas buvo sunkiai sužeistas. Tame pačiame regione keleivinis autobusas dėl smarkaus vėjo trenkėsi į medį. 1 keleivis žuvo, 23 buvo sužeisti.

Viesulo auka tapo ir darbininkas Vroclavo mieste. Jį dirbantį balkone vėjas nusviedė žemėn. Žmogus žuvo vietoje. Dar 53 žmonės nukentėjo Silezijos, Didžiosios Lenkijos ir Mazovijos vaivadijose.

Dėl intensyvaus sniego Kujavų pamario vaivadijoje nemažai vairuotojų įstrigo pusnyse. Gelbėtojai jau evakuavo 200 vaikų ir 50 suaugusių. Kitiems vežami karšti gėrimai ir maistas.

Ugniagesiai dalija karštą arbatą ir maistą sniege įstrigusiems žmonėms“, – gelbėtojų tarnybos atstovas Pawelas Fratczakas sakė naujienų agentūrai PAP.

Daugelyje Lenkijos vietovių dėl nuvirtrusių medžių keliai nepravažiuojami. Dėl nutrauktų elektros laidų kai kur nekursuoja traukiniai. Sutrikdytas ir oro uostų darbas. Nereguliariai skraido lėktuvai iš Ščecino, Gdansko, Vroclavo ir Varšuvos.

Sinoptikų duomenimis uraganas Lenkijoje silpsta, tačiau nemažą pavojų kelia vėjo gūsiai.

Pastarosiomis dienomis šiaurės Europoje siautusi audra pareikalavo bent 15 žmonių gyvybių.