„Pareiškiame savo griežtą protestą Varšuvai, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. – Reikalaujame, kad Rusijai nedelsiant būtų pateikti išsamūs paaiškinimai.“

Penktadienį pranešta, kad Lenkija suėmė Rusijos ledo ritulininką, įtariamą šnipinėjusį Maskvai, jis žaidė klube šioje Europos Sąjungos šalyje.

„Sulaikytas vyras yra profesionalus sportininkas iš pirmojo diviziono ledo ritulio klubo“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad nuo 2021 m. Lenkijoje gyvenantis Rusijos pilietis apkaltintas šnipinėjimu ir suimtas trims mėnesiams.

„Lenkijos teritorijoje jis vykdė užduotis užsienio žvalgybai, įskaitant kritinės infrastruktūros identifikavimą keliuose regionuose“, – sakoma pranešime.

Rusijos pilietis buvo suimtas birželio 11 d. Silezijos regione Pietų Lenkijoje, pranešė vyriausybė, bet nepasakė, kokioje ledo ritulio komandoje žaidė įtariamasis.

Nacionalinės prokuratūros teigimu, vyras yra 14-as asmuo, sulaikytas atliekant tyrimą dėl „šnipų, bendradarbiaujančių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, tinklo“.

„Įtariamieji, identifikuoti kaip užsieniečiai iš už rytinės sienos, vykdė žvalgybinę ir propagandinę veiklą prieš Lenkiją“, – sakoma prokuratūros pranešime. Jų veikla apėmė „geležinkelių maršrutų stebėjimą“ ir „propagandos prieš NATO, Lenkiją ir Lenkijos vyriausybės politiką skleidimą“, sakoma jame.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)