Šalies vidaus saugumo agentūra ir policija tiria incidentą, naujienų agentūrai PAP teigė specialiųjų tarnybų koordinatoriaus pavaduotojas Stanislawas Zarynas.

„Kol kas neatmetame jokios versijos“, – sakė S. Zarynas po to, kai netoli šiaurės vakarų Ščecino miesto buvo įsilaužta į PKP geležinkelio radijo ryšio tinklą ir dėl to buvo pasiųsti keli „stop“ signalai, dėl ko sustojo arba vėlavo apie 20 traukinių.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad signalai buvo pertraukiami Rusijos himno transliavimu ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalbos įrašu.

„Žinome, kad jau keletą mėnesių stengiamasi destabilizuoti Lenkijos valstybę. Tokių bandymų ėmėsi Rusijos Federacija kartu su Baltarusija“, – pridūrė S. Zarynas, pabrėždamas, kad valdžios institucijos šį incidentą vertina rimtai.

PKP teigimu, eismas buvo atnaujintas per kelias valandas, o S. Zarynas patikino, kad ataka „nesukėlė pavojaus keleivių sveikatai ar gyvybei... ir nekelia grėsmės geležinkelių eismui Lenkijoje“.

Lenkija, artima Ukrainos sąjungininkė, yra pagrindinė Vakarų ginklų, skirtų padėti kaimyninei šaliai, į kurią praėjusių metų vasarį įsiveržė Rusija, tranzito šalis.

Per savaitę Lenkijos geležinkeliuose įvyko kelios avarijos, įskaitant du nušokimo nuo bėgių incidentus, per kurias niekas nenukentėjo. Pasak S. Zarino, nėra jokių įrodymų, leidžiančių manyti, kad šie incidentai ir įsilaužimas yra susiję.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją