Pasak jo, tarp žuvusiųjų yra septyni prancūzai.

Bendrovės „Lao Airlines“ lėktuvas skrido iš sostinės Vientiano į šalies pietus ir vakare apie 16 val. vietos laiku nukrito į Mekongą, nurodė Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi avialinijų pranešimu.

Laoso pareigūnai informavo Tailandą, kad lėktuve buvo 39 keleiviai ir penki įgulos nariai ir kad lėktuvas nepalankiomis orų sąlygomis rengėsi tūpti Paksės oro uoste Tiampasako provincijoje Laoso pietuose, sakė ministerijos atstovas Sekas Wannamethee.

„Galiu patvirtinti, kad, remiantis mūsų pranešimais, visi 44 lėktuvu skridę žmonės žuvo, tarp jų penki tailandiečiai“, – sakė jis AFP.

Pietų Korėjos ambasados pareigūnas Bankoke naujienų agentūrą „Yonghap“ informavo, kad tarp žuvusiųjų yra trys Pietų Korėjos piliečiai.

Paksė yra mėgstamas turistų, ieškančių atokesnių vietų poilsiui pietiniame Laose.

Viena „Lao Airline“ pareigūnė Vietname patvirtino, kad lėktuvas nukrito, tačiau negalėjo pateikti daugiau informacijos apie katastrofos aukas.

Naujienų agentūrai AFP ji sakė, kad lėktuvas pakilo iš Vientiano numatytu laiku – 14 val. 45 min. – ir po valandos turėjo leistis Paksėje.

Tailande anglų kalba leidžiamas laikraštis „Bangkok Post“ pranešė, kad lėktuvas nukrito į Mekongo upę, mėgindamas leistis Paksės oro uoste nepalankiomis orų sąlygomis.

Tailando televizijos reportažuose buvo galima išvysti nedidelį lėktuvą, iki pusės panirusį į upės vandenį, ir pakrantėje gulinčius lavonus.

Lėktuvų gamybos firmos ATR atstovas Prancūzijoje sakė, kad valstybinėms oro linijoms „Lao Airlines“ priklausantis lėktuvas buvo vienas iš šešių jų turimų dvimotorių turbopropelerinių lėktuvų ATR-72.

Pavardės nenorėjęs skelbti Vietnamo ambasados atstovas patvirtino, kad žuvo visi lėktuvu skridę žmonės.

1976 metais įkurtų oro linijų lėktuvai vykdo tarpmiestinius ir tarptautinius skrydžius, gabendami keleivius į Kiniją, Tailandą, Kambodžą ir Vietnamą, sakoma bendrovės interneto svetainėje.

Kalnuotame šiaurės rytų rajone 2000 metų spalį sudužus šios bendrovės, kuri tuomet vadinosi „Lao Aviation“, lėktuvui, žuvo aštuoni žmonės.