„Jis tiesiog trykšta idėjomis“, – interviu Baltarusijos televizijos stočiai „Belarus 1“ tvirtino S. Lavrovas. Pasak jo, šis idėjų „fontanas“ atskleidžia, kad V. Zelenskis tariamai nesupranta ne tik situacijos, o ir savo šalies žmonių. Ministras pridūrė, kad neva šios idėjos paliudija „rasistines“ politinės vadovybės Kyjive nuotaikas.

S. Lavrovas nedetalizavo ir nesukonkretino, kokios tai yra idėjos.

Ukrainos lyderis pastaruoju metu daug kalba apie būtinybę įsteigti tarptautinį tribunolą, kuriame būtų teisiami Rusijos politikai ir kariuomenės pareigūnai, atsakingi už visapusiško karo prieš jo šalį sukėlimą.

Interviu S. Lavrovas taip pat vėl kritikavo Vakarus ir tikino, kad tariamai „isteriška“ jų reakcija į Maskvos „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje tik patvirtino Rusijos įsitikinimą, kad karas esą buvo „būtinas“. Anot ministro, pradėjusi karo veiksmus, Maskva sužlugdė „Vakarų geopolitinius žaidimus“ ir tariamą siekį paversti Ukrainą „nuolatine grėsme“ Rusijai.

Brutali Rusijos invazija į Ukraina prasidėjo vasario 24 d. Tada Maskva tvirtino, kad vienas iš jos „specialiosios karinės operacijos“ tikslų yra įvykdyti tariamą Ukrainos „denacifikaciją“. Per jau beveik 10 visapusiško karo mėnesių visoje šalyje užfiksuota tūkstančiai Rusijos karo nusikaltimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)