Pasak specialistų, užfiksuoto seisminio įvykio stiprumas tikriausiai buvo mažesnis nei 3 balai – toks žemės drebėjimas nepadarytų jokios žalos pastatams ar infrastruktūrai.

Liudininkai socialiniuose tinkluose rašo, kad žemės drebėjimas buvo juntamas Liepojoje, kitose Kuržemės vietose.

Žemės drebėjimas, jei jis tikrai įvyko, buvo lokalus, nes užfiksuotas tik vienoje stebėjimo stotyje“, – sakoma Latvijos geologijos ir meteorologijos centro pranešime.

Seismologinė stebėsena Latvijoje vykdoma vienoje stebėjimo stotyje – Šlyterės, tačiau duomenys taip pat lyginami su Estijos, Lietuvos, Suomijos, Lenkijos ir Danijos stočių informacija.

Kaip aiškina centras, tikslesnę informaciją apie užfiksuoto žemės drebėjimo vietą bus galima gauti tik atlikus išsamesnę duomenų analizę.

Latvijoje stebimi seisminiai įvykiai dažniausiai yra nedideli ir susiję su žmogaus veikla, pavyzdžiui, karinėmis pratybomis.

Paskutinis natūralus žemės drebėjimas Baltijos regione buvo užfiksuotas 2022 metais Estijos šiaurėje, jo stiprumas siekė 2,3 balo.

Natūralūs žemės drebėjimai regione retai viršija 3 balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)