Pirmadienio vakarą prie Diunkerko vilkikas perėmė vieną laivą, kuriame buvo 38 žmonės, šiam susidūrus su sunkumais, o paskui iš antros valties išgelbėjo dar 33 žmones.

Visi išgelbėtieji buvo perduoti pasienio policijai.

Per pastaruosius trejus metus labai padaugėjo migrantų bandymų kirsti Lamanšo sąsiaurį, o Prancūzijos pareigūnai teigė, kad anksčiau šį mėnesį vien per dvi dienas buvo išgelbėta 213 migrantų.

Bandymai tęsiasi nepaisant valdžios perspėjimų apie pavojų gyvybei judriame laivybos kelyje tarp Šiaurės Prancūzijos ir Pietų Anglijos, taip pat pasižyminčiame stipria srove ir žema temperatūra.

Prancūzijos prefektas Philippe'as Dutrieux sakė, kad nuo šių metų sausio 1 dienos iki rugpjūčio 31-osios apie 15 400 migrantų bandė kirsti sąsiaurį: 3 500 iš jų buvo surasti „susidūrę su sunkumais“, o po to buvo grąžinti į Prancūziją.

2020 metais Lamanšo sąsiaurį kirto ar bandė kirsti apie 9 500 žmonių, tuo metu 2019-aisiais jų buvo apie 2 300, o 2018 metais – 600.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)