Nuo tada, kai Rusija pernai vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Rusijos valdžia pranešė apie virtinę išpuolių prieš transporto infrastruktūrą Rusijos teritorijoje, dėl kai kurių jų kaltino Kyjivą.

„Rusai du kartus pateko į SBU spąstus – kitas degalus vežęs traukinys sprogo Baikalo-Amūro geležinkelyje“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Ukrainos teisėsaugos agentūrose, paminėjęs Ukrainos saugumo tarnybą SBU. Šaltinis sakė, kad įtariama penktadienį įvykdyta ataka yra tęsinys ankstesnio trečiadienio vakarą įvykusio sprogimo atokiame Buriatijos regione.

Rusija nekomentavo naujausio incidento, bet patvirtino, kad anksčiau šią savaitę traukinio įgula pastebėjo dūmus, kylančius iš degalų cisternos, ir iškvietė ugniagesius.

Rusijos verslo dienraštis „Kommersant“ penktadienį citavo šaltinius, sakiusius, kad tyrėjai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl trečiadienio incidento ir kad gaisras traukinyje greičiausiai kilo dėl nenustatyto sprogstamojo įtaiso.

Rusijos specialiosios tarnybos turėtų priprasti prie to, kad mūsų žmonės yra visur. Net ir tolimoje Buriatijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Ukrainoje ir pridūrė, jog antroji ataka buvo nukreipta į tuo pačiu geležinkeliu – per Chortovo tiltą – važiuojančių traukinių alternatyvų maršrutą taip pat Buriatijoje. „Būtent to SBU ir tikėjosi: traukiniui važiuojant per šį aukštą 35 metrų tiltą, sprogo jame padėti sprogstamieji įtaisai“, – sakė šaltinis.

Baikalo-Amūro geležinkelis yra daugiau nei 4000 kilometrų ilgio ir driekiasi palei Kinijos ir Mongolijos sienas.

Anksčiau penktadienį Rusija paskelbė sulaikiusi dvigubą Rusijos ir Italijos pilietybę turintį asmenį už sabotažo išpuolius geležinkelyje ir oro bazėje, jis apkaltintas veikęs Ukrainos nurodymu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją