„Ji neabejotinai atliks tam tikrą vaidmenį, tik nežinau, koks jis bus, – sakė artimas D. Trumpo kampanijai šaltinis. – Ji pati sprendžia, daug ar mažai dalyvauti rinkimų kampanijoje.“

Daugybė pačioje rinkimų kampanijoje dalyvaujančių ar su ja susijusių šaltinių teigė CNN – kol kas nematyti jokių požymių, jog artimoje ateityje M. Trump imsis aktyvesnio vaidmens, kita vertus, pabrėžė, kad ji bet kuriuo metu gali savo noru nuspręsti pasirodyti viešumoje.

„Ji labai kruopščiai ir metodiškai renkasi, ką daryti ir kaip save pristatyti, – sakė buvusiam prezidentui D. Trumpui artimas šaltinis. – Ji išties ryžtingai sprendžia šiuos dalykus ir suvokia, kad jie turi daug numanomų ir nenumatytų pasekmių.“

Jos nesirodymas viešumoje jau tapo charakteringu rinkimų kampanijos bruožu – kai kuriuose kampanijos renginiuose, vykusiuose prieš respublikonų sueigas Ajovos valstijoje, buvo skrajučių su M. Trump veidu ir užrašais „Dingusi“ ir „Ar teko matyti šią moterį?“.

Nesirodymą viešumoje dar labiau pabrėžė jos vyras, žadėjęs, kad ji greitai dalyvaus rinkimų kampanijoje.

„Ji labai myli mūsų šalį, – rugsėjį interviu NBC laidų vedėjai Kristen Welker sakė D. Trumpas. – Atėjus reikiamam laikui, ji pasirodys.“

Netgi viename svarbiausių kampanijos etapų – respublikonų nacionaliniame suvažiavime, kur jos vyras oficialiai taps respublikonų kandidatu, jos vaidmuo dar nėra tiksliai apibrėžtas. Buvusiam JAV lyderiui artimas šaltinis minėjo, kad kampanijos atstovai tik neseniai pradėjo komunikuoti su suvažiavimo pareigūnais. Šie mano, kad M. Trump atliks tam tikrą vaidmenį, tik dar neaišku, kokį.

Šiaip ar taip, jos dalyvavimo pastebimai trūksta. Vieną reikšmingiausių jos vyrui rinkimų kampanijos vakarų – superantradienį daugelį nustebino jos nebuvimas. Ji nedalyvavo ir šventiniame renginyje kampanijos pergalės proga poros namuose Mar a Lago kurorte.

„Buvo nuostabus vakaras, nuostabi diena“, – tą vakarą sakydamas kalbą akcentavo D. Trumpas ir kiek vėliau dėkojo savo šeimos nariams. Šventiniame vakare dalyvavo Donaldas Trumpas jaunesnysis, Ericas Trumpas ir Tiffany Trump.

M. Trump tik du kartus dalyvavo oficialiuose vyro rinkimų kampanijos renginiuose – kampanijos pradžioje 2022 m. lapkritį ir D. Trumpo pirminiuose rinkimuose Floridoje.

Po renginio šalia vyro stovinčios buvusios šalies pirmosios ponios paklausė, kada ji drauge su vyru grįš į rinkimų kampaniją.

„Sekite naujienas“, – šypsodamasi atsakė ji.

D. Trumpas jau anksčiau buvo minėjęs, kad intriga dėl jos buvimo vietos turi žavesio.

„Manau, dalis grožio yra paslaptis, – pernai dalyvaudamas Megyn Kelly tinklalaidėje sakė jis. – Ji linkusi į savistabą ir pasitikinti savimi, jai nereikia, kad imtumėte iš jos interviu ir be jokios priežasties taršytumėte. Jai nėra būtinybės rodytis [viešumoje]. Ji pasitiki savimi, ji tvirtai savimi pasitiki.“

Kartais socialinės žiniasklaidos paskyrose pasirodo informacijos apie M. Trump – matyti, kad ji buvo drauge su vyru viešai neskelbtuose renginiuose.

Neseniai ji sėdėjo šalia jo golfo renginyje „Mar a Largo, kai golfo žaidėjas Jackas Nicklausas įteikė jam prizą. Kovą ją matė Mar a Lago per vakarienę, vykusią po jos vyro susitikimo su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu.

CNN šaltiniai pabrėžė – M. Trump gedi sausio pradžioje mirusios motinos, palaiko tėvą po šios netekties ir skiria daug dėmesio sūnui Barronui, kuriam šį mėnesį sukako 18 metų ir kuris rudenį ruošiasi studijuoti koledže.

Tiesa, šaltiniai akcentavo, kad ji sąmoningai renkasi, kada rodytis viešumoje, o šiuos sprendimus priima pati, ne D. Trumpas ar kas nors iš kampanijos dalyvių.

Tai matyti iš jos pasirodymų viešumoje.

Gruodį ji kalbėjo renginyje natūralizacijos tema, vykusiame Vašingtono Nacionaliniame archyve, ir pasidalijo patirtimi, kaip tapti JAV piliete.

„Mano asmeninė patirtis, susidūrus su imigracijos proceso iššūkiais, atvėrė man akis, su kokia sudėtinga realybe susiduria žmonės, taip pat ir jūs, siekdami tapti JAV piliečiais“, – sakė ji vienoje iš retų savo kalbų. M. Trump dalyvavimas renginyje buvo pastebėtas tiek dėl griežtos jos vyro imigracijos politikos, tiek dėl to, kad tai įvyko, praėjus beveik dvejiems metams po to, kai Nacionalinis archyvas paprašė Teisingumo departamento ištirti, kaip jis tvarkė Baltųjų rūmų dokumentus.

Pernai lapkritį ji kartu su kitomis buvusiomis pirmosiomis damomis dalyvavo Rosalynn Carter laidotuvėse.

Nei renginyje Vašingtono Nacionaliniame archyve, nei laidotuvėse nedalyvavo D. Trumpas.

„M. Trump yra sakiusi: „Neprivalau stovėti šalia Donaldo kaip Jill Biden, ji tarsi demonstruoja savo paramą Joe Bidenui“, – CNN teigė buvusi M. Trump personalo vadovė Stephanie Grisham. – Ji toli gražu neketina laikytis Hillary Clinton nuostatos – „visada palaikyk savo vyrą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)