„Manau, kad šiuo konkrečiu atveju jie (Rumunijos valdžia) dabar tiria visus to, kas nutiko, aspektus. Beprasmiška neigti, kad ten kažkas sudužo. Mes autoritetingai ir pateikdami įrodymus pareiškiame, kad ten nusileido dronai „Shahed“. Turime nuotraukų, įrodančių, jog ten kažkas nukrito“, – kalbėjo D. Kuleba.

Jo nuomone, Rumunijos valdžia nusprendė palaukti, visapusiškai ištirti padėtį ir padaryti išvadas. Pasak D. Kulebos, šiuo atveju „pasireiškia tendencijos neeskaluoti tam tikrų įvykių, kad partnerės neįsiveltų į tiesioginį konfliktą“.

Pasak D. Kulebos, Ukrainai visiškai aišku, kas nutiko Rumunijoje. „Turime tai įrodančių nuotraukų. Esame pasirengę jomis pasidalinti, tačiau galutines išvadas padarys Rumunijos valdžia. Ji ne tik turės padaryti išvadas, bet ir pasakyti, ką dėl to darys“, – pridūrė D. Kuleba.

Jo žodžiais, lengviau padaryti išvadas, nei po to imtis tolesnių veiksmų, ir tai gali paaiškinti pernelyg atsargią Rumunijos reakciją.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerija, remdamasi Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba, pareiškė, kad per rugsėjo 4-osios naktį Rusijos įvykdytą išpuolį Odesos srities Izmailo uoste Rumunijos teritorijoje nukrito ir sprogo Rusijos paleisti „Shahed“ tipo dronai. Vėliau Rumunijos gynybos ministerija pareiškė, kad Rusijos dronų atakos nekėlė jokios tiesioginės karinės grėsmės šalies teritorijai ar teritoriniams vandenims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją