Jis pridūrė, kad tai greičiausiai įvyks Jungtinėse Tautose, o tarpininku gali būti orgznizacijos generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

D. Kuleba per interviu sakė, kad Ukraina darys viską, ką gali, kad laimėtų karą 2023 metais, ir pridūrė, jog diplomatija visada vaidina svarbų vaidmenį.

„Kiekvienas karas baigiasi diplomatiniu būdu“, – teigė D. Kuleba. – Kiekvienas karas baigiasi dėl veiksmų, atliekamų mūšio lauke ir prie derybų stalo.“

Prieš Rusijai prisijungiant prie derybų, pasak D. Kulebos, Kremlius pirmiausia turėtų atsakyti už karo nusikaltimus, pavyzdžiui, tarptautiniame teisme.

Jis taip pat sukritikavo Maskvos tvirtinimus, kad Rusija neva yra pasirengusi deryboms. „Jie nuolat sako, kad yra pasiruošę deryboms, bet tai netiesa, nes viskas, ką jie daro mūšio lauke, įrodo priešingai“, – sakė Ukrainos ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją