Ukrainos diplomatijos vadovas tai parašė feisbuke, praneša „Ukrinform“.

„Ukraina netrukus gaus pirmąją šių itin modernių kompleksų bateriją, o tai – visiškai naujas dangaus gynimo lygmuo. Dar svarbiau – šis prezidento J. Bideno sprendimas atveria duris kitiems „Patriotams“, - pažymėjo D. Kuleba.

Anot jo, kelias į šį sprendimą prasidėjo dar iki plataus masto karo. Ministras priminė, kad Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas praėjusių metų balandį pirmasis viešai paragino JAV perduoti šį kompleksą Kyjivui.

„Atsimenu, kad tada skeptiškai buvo pažiūrėta į šį raginimą, bet mes tikėjome ir dirbome visais lygiais. Prisimenu, kaip praėjusių metų lapkričio-gruodžio mėnesiais kėliau šį klausimą derybose. Jau pirmosiomis karo dienomis mes vėl įtikinėjome partnerius amerikiečius: mums reikia „Patriotų“. Šių metų lapkričio pabaigoje mes vėl suaktyvinome šias derybas. Per NATO ministrų susitikimą aš atvirai pasakiau, kad atvažiavau transformatorių ir „Patriotų“, - papasakojo Ukrainos URM vadovas.

Anot jo, finaliniu akordu tapo gruodį įvykęs Ukrainos ir JAV lyderių pokalbis telefonu.

„Patriotai“ Ukrainoje – tai išsaugotos gyvybės ir civilinė infrastruktūra. Tai dar vienas strateginis Rusijos pralaimėjimas, nes ji praras bauginimo ir teroro svertus. Tai mūsų Pergalės artėjimas. Tuo labiau, kad, be „Patriotų“, (Ukrainos ir JAV) derybose buvo daug svarbių temų“, - pažymėjo D. Kuleba.

JAV trečiadienį pareiškė, kad perduos Ukrainai pažangią oro gynybos sistemą „Patriot“, kuri padės atremti nesiliaujančias Rusijos atakas iš oro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją