Tai socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša „Ukrinform“.

„Per mažiau kaip 48 valandas prezidentas V. Zelenskis aplankė Londoną, Paryžių ir Briuselį. Dėl tankų, tolimojo nuotolio raketų, kovinių lėktuvų ir Rusijos nubaudimo už blogį, kurį ji atnešė į mūsų žemę. Ir per šias pusantros paros visose trijose sostinėse aš nuolat galvojau apie mūsų karius apkasuose prie Bachmuto, Kreminos, Huliaipolės ir mūsų piliečius okupuotose teritorijose, kurie turėtų žinoti: visa tai bus“, – parašė ministras.

D. Kuleba informavo, kad ES viršūnių susitikimo kuluaruose sprendimų priėmėjai pareiškė esą įsipareigoję rasti teisėtą ir perspektyvų būdą įšaldyti Rusijos pinigus kompensacijai, nubausti Putiną už agresiją, perduoti Ukrainai viską, ko reikia pergalei, įskaitant lėktuvus, teikti daugiau paramos.

„Mes atsivešime visko, ko reikia pergalei. Aš tai jau sakiau ir kartoju tai visiškai atsakingai. Laukia dar daug diskusijų, techninių problemų, kurias reikia išspręsti su partneriais, logistika ir tiekimo stabilumas. Bet visa tai bus. Ir tai bus pergalė“, – apibendrino ministras.

Kaip jau buvo pranešta, prezidentas V. Zelenskis ketvirtadienį lankosi Briuselyje. Vasario 8 d. jis lankėsi Didžiojoje Britanijoje, kur susitiko su karaliumi Karoliu III ir ministru pirmininku Rishi Sunaku, taip pat su ten besitreniruojančiais Ukrainos kariais. Trečiadienio vakarą jis atvyko į Paryžių, kur susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos federaliniu kancleriu Olafu Scholzu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją