Labiausiai nukentėjo tie rusai, kurie prisipirko čia nekilnojamojo turto tam, kad jį nuomotų.

„Maždaug nuo birželio 15 iki rugsėjo vidurio mūsų svečių namai jau būna beveik visiškai užimti. Šiemet dėl to, kad paplūdimys uždarytas, mūsų svečiai, žinoma, nevažiavo, nes čia, Popovkoje, savaime suprantama, žmonės atvažiuoja pabūti prie jūros“, – skundžiasi viešbučio „Status“ savininkė Tatjana Toporiščeva.

Popivkos ir kitų panašių miestelių paplūdimiuose dabar smėlyje iškasti neretai visai neįrengti apkasai ir pridėliota betoninių prieštankinių „drakono dantų“.

Be to, ir atvykti į Krymą dabar ne taip paprasta. Dėl ukrainiečių atakų Krymo tiltas tebetaisomas.

Patys rusai, bijodami naujų diversijų, bijo paleisti per tiltą privačius automobilius, todėl turistams siūloma važiuoti per okupuotą Zaporižią – ten, kur dabar ukrainiečiai kontratakuoja.

Vykstantys į Krymą skundžiasi susiduriantys su keblumais – esą eilės vis dar ilgos dėl sunkumų pasinaudoti Krymo tiltu, nes jis uždarytas ir dėl to, kad kituose keliuose taip pat kasdien susidaro spūstys.

„Vaikinai stovi parą, dvi paras, negali pravažiuoti“, – pasakojo vienas kalbintas vyras.

Pagal pačių rusų statistiką, turistų Kryme šią vasarą bus bent keturis kartus mažiau nei prieš Putino pradėtą karą. Taigi, iš rusų vasarotojų nusprendusiems užsidirbti rusams, ypač tiems, kurie bando tai padaryti prisiėmę paskolų, bus tikrai nelengva.

„Kiekvieną mėnesį privalome mokėti įmokas, bet galimybių užsidirbti nėra visiškai – tiesiog nulis“, tvirtina viešbučio „Morkofka“ savininkė Margarita Skorova.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: