„Specialioji karinė operacija bus tęsiama. Šie tankai dega ir degs“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pavartojęs Maskvos terminą Ukrainos puolimui apibūdinti.

Kremlius taip pat neigė atsakomybę už savaitgalį surengtą smūgį į daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste, per jį žuvo mažiausiai 36 žmonės.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nepuola gyvenamųjų pastatų ar socialinės infrastruktūros, jos smogia į karinius taikinius“, – aiškino D. Peskovas, prieš tai paminėjęs „kai kurių Ukrainos atstovų išvadą“, kad smogti galėjo oro gynyba.

JK oficialiai patvirtino, kad ketina perduoti Rusijos užpultai Ukrainai kovinių tankų „Challenger 2“, pranešė „Sky News“.

Kaip teigiama, JK premjeras Rishis Sunakas apie šiuos ketinimus šeštadienį per telefoninį pokalbį informavo Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

„Premjeras išdėstė JK ambicijas suintensyvinti paramą Ukrainai ir, be kita ko, perduoti tankų „Challenger 2“ bei papildomų artilerijos sistemų“, – pareiškė R. Sunako atstovas. Pasak jo, abiejų šalių lyderiai, aptarę dabartinę situaciją Ukrainoje ir pastaruosius Kyjivo laimėjimus karo lauke, sutiko dėl būtinybės „pasinaudoti šia proga ir paspartinti pasaulinę karinę bei diplomatinę paramą Ukrainai“.

Taip JK tapo pirmąja Vakarų šalimi, sutikusia perduoti besiginančiai Ukrainai kovinių tankų.

V. Zelenskis po pokalbio tviteryje padėkojo Londonui už „nepalaužiamą“ paramą, kuri, anot Ukrainos prezidento, ne tik „sustiprins mus karo lauke, tačiau ir nusiųs teisingą signalą kitiems partneriams“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)