Tas susitikimas įvyko V.Putino rezidencijoje Novo Ogariove netoli Maskvos, savo tinklalapyje nurodė Kremlius, taip pat paskelbęs nuotraukų, kuriose V.Putinas matomas su teisėju Viačeslavu Lebedevu.

„Jūs tikriausiai, girdite kritikos – be jos neįmanoma gyventi – bet aš tikiu mūsų teismų sistemos fundamentaliais pagrindais, ir man atrodo, kad šis žingsnis – apjungti du teismus – turi padėti pagerinti teismų praktiką; kad mes, Rusijos piliečiai, jaustume, jog yra instancija, kuri iš tikrųjų gina jų teises“, – V.Putinas sakė per susitikimą su V.Lebedevu, kurio metu diskutavo apie teismų reformą.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį sakė žurnalistams, kad prezidentas sveikas, nors vienas šaltinis Kazachstano vyriausybėje nurodė, kad Kremliaus vadovas nusprendė atidėti vizitą toje šalyje – galbūt dėl pašlijusios sveikatos.

Parodė valstybinė televizija

Rusijos valstybinė televizija penktadienį parodė reportažą, kuriame prezidentas V. Putinas matomas dirbantis savo rezidencijoje netoli Maskvos.

Televizija parodė V.Putiną savo kabinete Novo Ogariovo rezidencijoje, kur jis rengia daugelį susitikimų.

Pilką kostiumą ir mėlyną raštuotą kaklaraištį dėvintis V.Putinas atrodė kaip įprasta. Trumpame reportaže jis matėsi, kaip linksi ir šypsosi, kalbant V.Lebedevui. Taip pat girdėjosi, kaip jis pasisakė apie teismų sistemą.

Šveicarijos žiniasklaida: A.Kabajevos šeimoje – pagausėjimas

Šveicarijos žurnalistai ieško garsios rusų gimnastės, buvusios Rusijos Dūmos deputatės, šiuo metu Nacionalinės medijos grupės vadovės pareigas einančios Alinos Kabajevos pietinėje Šveicarijos dalyje Tičino kantone įsikūrusioje šv. Anos klinikoje.

Teigiama, kad būtent šioje klinikoje A. Kabajeva turėtų pagimdyti trečią vaiką, rašo leidinys „Blick“, remdamasis vietos gyventojos išsakytais liudijimais ir pasklidusiomis kalbomis, rašo echo.msk.ru.

Šv. Anos klinika pagarsėjusi dėl čia esančio ginekologijos skyriaus.
Kalbama, kad į šią kliniką gydytis ir gimdyti atvyksta daugybė turtingų moterų iš Rusijos, o reklaminė ir informacinė medžiaga čia ruošiama taip pat ir rusų kalba.

„Blick“ žurnalistų teigimu, A. Kabajeva į Tičiną galėjo būti išsiųsta dar ir tam, kad išvengtų Rusijos žiniasklaidos dėmesio.

Jau anksčiau žiniasklaida rašė, kad A. Kabajeva turi du vaikus. Tiesa, ši informacija taip ir nebuvo patvirtinta, o pati A. Kabajeva šias kalbas paneigė. Šiuo metu jai yra 31-eri.

Tuo metu kitas šveicarų portalas rsi.ch skelbia sužinojęs, kur visą savaitę buvo V. Putinas. Pasak portalo šaltinių, jau daug metų Rusijos prezidento meiluže tituluojama Alina Kabajeva Šveicarijoje pagimdė jam kūdikį. Su ja esą visą laiką ir buvo V. Putinas.

Sklaido gandus

Kremliaus atstovas pranešė, kad kovo 16-ąją Rusijos prezidentas V. Putinas dalyvaus derybose su kolega iš Kirgizijos, skelbia Laisvosios Europos radijas.

V. Putino spaudos tarnyba penktadienį nurodė, kad dviejų šalių prezidentai susitiks Rusijos vadovo gimtajame Sankt Peterburge, kur aptars dvišalius santykius.

Kremlius bando nutildyti pasklidusius gandus apie prastą 62-ejų prezidento V. Putino sveikatą.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Maskvoje kilo sujudimas dėl V. Putino, kuris jau daugiau nei savaitę nesirodė viešumoje.

Kremlius buvo priverstas pareikšti, kad prezidentas V. Putinas yra sveikas ir gyvas, kai internete pasklido įvairių gandų dėl Rusijos lyderio.

Naujienų portalas RBK dar labiau pakurstė gandus, pareiškęs, kad Kremliaus paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame V.Putinas matomas susitinkantis su regionų gubernatoriais ir moterimis, minint Tarptautinę moters dieną praeitą savaitgalį, iš tikrųjų buvo nufilmuotas anksčiau. D.Peskovas tai paneigė.

Paskutinis toks gandų pliūpsnis dėl Rusijos autoritarinio lyderio sveikatos buvo kilęs 2012 metais, kai V.Putinas atšaukė virtinę kelionių į užsienį ir atrodė šlubuojantis. Tąsyk Kremlius aiškino, kad prezidentas patyrė traumą sportuodamas.

Gandai Maskvoje apie šalies lyderių sveikatą – tikrai jokia naujiena. V.Putino velionio pirmtako Boriso Jelcino ir buvusio Sovietų Sąjungos vadovo Leonido Brežnevo sveikatos būklė dažnai tapdavo karšta pokalbių tema.

Pasigirdo ir gandų apie galimą pervesmą Kremliuje. Politologo Andrejaus Piontkovskio nuomone, Vladimiro Putino dingimas iš informacijos lauko liudija intrigas, kurios rezgamos kovoje už valdžią.

Jis tai pat susiejo Rusijos prezidento dingimą su tyrimu dėl Ramzano Kadyrovo sąsajos su Boriso Nemcovo žmogžudyste.