„Apie tai negali būti nė kalbos“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, jį citavo Rusijos naujienų agentūra „Interfax“. Atvirkščiai, tęsė jis, reikia įdėti „daug darbo“, kad aneksuotos teritorijos būtų „išlaisvintos“ iš Ukrainos kontrolės.

Rusija aneksavo Ukrainos Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios regionus, nepaisydama Ukrainos ir Vakarų protestų, kad toks veiksmas pažeidžia tarptautinę teisę. Paskelbimo apie aneksiją metu nė vienas iš šių regionų nebuvo visiškai kontroliuojamas Rusijos. Neseniai Ukraina iš Rusijos okupacijos išlaisvino daugiau jų dalių.

Pagal tarptautinę teisę Rusija pripažįstama okupante šiose teritorijose ir konstatuojama, kad jos priklauso Ukrainai.

D. Peskovas taip pat sakė, kad Maskva mato Krymo pusiasalio, kurį Rusija aneksavo 2014 metais, atsiėmimo galimybę kaip tebesitęsiančią grėsmę iš Ukrainos pusės.

Krymo miesto Sevastopolio valdžia ketvirtadienį vėl pranešė, kad Ukrainos dronas atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyną.

„Pavojus, be abejo, išlieka, nes Ukrainos pusė tęsia teroristinių išpuolių organizavimo strategiją“, – sakė D. Peskovas. Tačiau, pasak jo, oro gynyba rodo, kad atsakomosios priemonės veikia.

Kremliaus atstovas spaudai taip pat atmetė Vokietijos pareiškimus, kuriuose teigiama, kad gynybinėje kovoje su Rusija Ukraina neturi apsiriboti vien savo teritorija. D. Peskovas perspėjo, kad tai išplėstų konfliktą.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija savo teritorijoje turėjo atremti ne vieną apšaudymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)