Praėjusią savaitę Rusijoje viešėjo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, kuris su prezidentu Vladimiru Putinu ir užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu aptarė konfliktus Ukrainoje bei Sirijoje.

Žurnalistų paklaustas, ar V.Nuland vizitas yra gerėjančių dvišalių santykių ženklas, D.Peskovas atsakė: „Taip, prezidento V.Putino, ministro S.Lavrovo ir valstybės sekretoriaus J.Kerry susitikime... buvo užsiminta, kad reikalingas... glaudesnis dialogas“.

Į Maskvą atvykusi valstybės sekretoriaus pavaduotoja susitiko derybų su Rusijos užsienio reikalų viceministru Sergejumi Rybakovu. Susitikime ketinta aptarti Rusijos ir JAV santykius bei pastangas išspręsti Ukrainos konfliktą.

Po derybų su S.Rybakovu numatytas V.Nuland susitikimas su viceministru Grigorijumi Karasinu.

V. Nuland: paliaubos Rytų Ukrainoje pažeidinėjamos kiekvieną dieną

Maskvoje viešinti JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja V. Nuland pareiškė, kad paliaubų sutartis Rytų Ukrainoje yra pažeidinėjama kiekvieną dieną, skelbia „Laisvosios Europos radijas“.

Victoria Nuland
JAV atstovė kaltino prorusiškus separatistus paliaubų pažeidimais ir ragino į konflikto zoną įsileisti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojus, kad jie galėtų patikrinti, kaip yra įgyvendinamos paliaubos.

V. Nuland, kuri gegužės 17-ąją į Maskvą atvyko iš Kijevo, pirmadienį susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojais Sergejumi Riabkovu ir Grigorijumi Karasinu. Diplomatė nurodė, kad derybos su Rusijos pareigūnais buvo „labai išsamios ir pragmatiškos“. Pasak jos, derybų metu daugiausia kalbėta apie Minsko sutarties įgyvendinimą. V. Niuland taip pat susitiko su Rusijos žmogaus teisių gynėja Liudmila Aleksejeva.

Pasak Kremliaus, JAV atstovės viešnagė Rusijoje liudija apie gerėjančius Maskvos ir Vašingtono santykius.

Praėjusią savaitę Juodosios jūros kurorte Sočyje viešėjo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry. Jis susitiko su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu ir užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (670)