„Ne, jokių pasiūlymų iš niekieno negauta ir tokia tema nėra įtraukta į darbotvarkę“, – Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams, atsakydamas į klausimą, ar Rusija sustabdys karo veiksmus per Kalėdas arba Naujuosius metus.

Kalėdos Rusijoje yra švenčiamos sausio 7 dieną pagal stačiatikių kalendorių, o atostogos šalyje nacionaliniu mastu paprastai trunka nuo Naujųjų metų iki pat Kalėdų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė karius į Ukrainą, tikėdamasis greitos sėkmės, bet Kyjivas teigia, kad yra pasiryžęs tęsti kovą tol, kol atgaus visas Maskvos kontroliuojamas Ukrainos teritorijas.

Per beveik jau 10 mėnesių trunkantį karą, kuri Maskva vadina „specialia karine operacija“, Kremliaus ginkluotosioms pajėgoms vis dar nepavyko pasiekti nė vieno iš savo pagrindinių tikslų Ukrainoje, įskaitant Kyjivo ir rytinio Donbaso regiono užėmimą.

Maskvos paskirtas Ukrainos Donecko regiono lyderis trečiadienį paragino Rusiją išplėsti savo tikslus ir aneksuoti dar dvi Ukrainos teritorijas – prie Juodosios jūros įsikūrusį Odesos ir šiaurinį Černihivo regionus.

Atsakydamas į šį raginimą D. Peskovas pareiškė, kad bet koks sprendimas dėl Ukrainos teritorijų prisijungimo prie Rusijos priklausys nuo jų gyventojų „valios“.

„Pagrindinė užduotis – apsaugoti Luhansko Liaudies Respublikos ir Donecko Liaudies Respublikos žmones. Mūsų kariuomenė tam skiria daugiausiai dėmesio“, – teigė Kremliaus atstovas spaudai, turėdamas omenyje du regionus, kuriuos Rusija teigė aneksavusi per pseudoreferendumus rugsėjį.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją