„Perdėčiau, jeigu sakyčiau, kad durys [taikos deryboms] atviros, bet būtų neteisinga sakyti, kad jos aklinai užvertos“, – pareiškė Brazilijos pasiuntinys Celso Amorimas.

Kaip rašo „Reuters“, C. Amorimas (jis 2003–2010 metais buvo L. I. Lula da Silvos užsienio reikalų ministras) su Rusijos prezidentu susitiko ketvirtadienį Kremliuje. Apie vizitą skelbta nebuvo.

Du valdžios pareigūnai „Reuters“ sakė, kad C. Amorimas, grįždamas į Braziliją, stabtelėjo Paryžiuje, tačiau informacijos, ar Prancūzijos sostinėje vyko koks nors susitikimas, nepateikė.

Brazilijos užsienio reikalų ministerija atsisako komentuoti C. Amorimo kelionę. Prezidento kanceliarija į prašymą pakomentuoti situaciją taip pat nesureagavo.

Brazilijos prezidentas jau anksčiau siūlėsi suburti valstybių grupę, kuri tarpininkautų Rusijos ir Ukrainos taikos deryboms.

C. Amorimas per interviu atskleidė, jog pietavo su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu, šis balandžio 17 dieną lankysis Brazilijos sostinėje.

Su Brazilijos diplomatu taip pat susitiko Saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas ir patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas.

„Kažkokio magiško sprendimo nėra. Bet ateis laikas, kai viena ar kita pusė supras, ateis suvokimas, kad karo kaina – ne tik politinė kaina, bet ir kaina žmonėms bei ekonomikai – yra didesnė nei ta, kurią reiktų sumokėti nusileidus ir pritarus taikai. Toks jausmas, kad tas laikas dar neatėjo, bet jis gali ateiti – ir net anksčiau, nei tikimės“, – „CNN Brasil“ sakė C. Amorimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)