Geri konstruktyvūs santykiai asmeniniu lygiu, kaip tarp V. Putino ir G. Schröderio, galėtų padėti spręsti problemas, ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Tai V. Putinas ir G. Schröderis esą ne kartą įrodė, kai G. Schröderis dar ėjo pareigas. „Tai padėjo spręsti sudėtingiausius klausimus (...)“, – kalbėjo D. Peskovas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

G. Schröderis prieš tai pareiškė galįs įsivaizduoti, kad jo draugystė su V. Putinu gali prisidėti prie Ukrainos karo užbaigimo. „Mes daug metų protingai bendradarbiavome. Galbūt tai vis dar galėtų padėti rasti derybinį sprendimą, kito aš nematau“, – sakė buvęs kancleris interviu agentūrai dpa.

V. Putinas po invazijos į Ukrainą Maskvoje buvo susitikęs su G. Schröderiu. Vokiečių politikas Rusijos įsiveržimą į kaimyninę šalį yra pavadinęs „fatališka klaida“, tačiau draugystės su V. Putinu neišsižadėjo. G. Schröderis pasisako už naujas tarpininkavimo pastangas vyriausybių lygiu ir mano, kad Prancūzija ir Vokietija turėtų imtis iniciatyvos.

Kremliaus atstovas D. Peskovas pabrėžė, kad šiandien nemato politinių veikėjų noro užbaigti konfliktą. Kanclerio Olafo Scholzo vadovaujama Vokietija esą yra smarkiai įsitraukusi į karą. Europoje, anot D. Peskovo, vyrauja požiūris – „provokuoti Ukrainą kovoti iki paskutinio ukrainiečio“. Maskva, pasak jo, stebi įvairias pozicijas Europoje, tačiau nemato, kad padėtis keistųsi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)