Pasak portalo, 19 naujų pavardžių ir 9 bendrovėmis papildytas sąrašas įsigalioja nuo vasario 16-osios. Į „juodąjį sąrašą“ patekę asmenys negali ne tik įvažiuoti į ES, bet ir įšaldomas jų turtas Bendrijoje.

Vasario 16 d. Europos Sąjunga paviešino naują juodąjį sąrašą, į kurį pateko 19 fizinių ir devyni juridiniai asmenys, Briuselio nuomone, atsakingi už konflikto Ukrainoje eskalavimą. Sankcijos, numatančios lėšų įšaldymą ir draudimą išduoti vizą, galioja nuo jų paviešinimo akimirkos, informuoja newsru.com.

Į sąrašą pateko Rusijos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Arkadijus Bachinas ir gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas, dainininkas Josifas Kobzonas, parlamentaras Valerijus Raškinas ir Rusijos karinių pajėgų Generalinio štabo operatyvinės valdybos viršininkas generolas leitenantas Andrejus Kartapolovas.

Į sąrašą taip pat įtraukti 14 Rytų Ukrainos gyventojų ir devynios organizacijos iš pasiskelbusių vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų (DLR ir LLR).

Juodajame sąraše atsidūrė Šiaurės Donecko separatistų būrio vadas Pavelas Dremovas, būrio „Rusič“ vadas Aleksejus Milčakovas, specialiojo prieštankinio būrio vadas Arsenijus Pavlovas, separatistų kariuomenės papulkininkis Michailas Tolstychas, DLR štabo vado pavaduotojas Eduardas Basurinas, LLR teisingumo ministras Aleksandras Šubinas, žemės ūkio ir gamybos ministras Sergejus Litvinas, Liaudies milicijos vyriausiasis vadas Sergejus Ignatovas, DLR teisingumo ministrė Jekaterina Filippova, DLR pajamų ir mokesčių ministras Aleksandras Timofejevas, LLR finansų ministras Jevgenijus Manujlovas, DLR susisiekimo ministras Viktoras Jacenka, LLR ekonomikos plėtros ministrė Olga Besedina, LLR generalinis prokuroras Zauras Ismailovas.

DELFI primena, kad šios sankcijos buvo svarstomos anksčiau, tačiau sprendimas buvo atidėtas siekiant netrikdyti derybų dėl paliaubų Ukrainos Rytuose, kurios įsigaliojo vasario 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (701)