X. Bettelio vyriausybės išplatintame pranešime rašoma, kad premjero sveikatos būklė pagerėjo, todėl jis galės dirbti iš namų.

48 metų X. Bettelis į ligoninę buvo paguldytas sekmadienį „sunkios, bet stabilios būklės“. Tąsyk vienas šaltinis vyriausybėje naujienų agentūrai AFP sakė, jog X. Betteliui „trūko oro, bet jis nebuvo intubuotas“.

„Kadangi ministro pirmininko sveikata pagerėjo, Xavieras Bettelis ką tik paliko ligoninę po keturių dienų gydymosi“, – sakoma vyriausybės pranešime.

„Premjeras toliau eis pareigas nuo penktadienio, liepos 9 dienos, – pridūrė kabinetas. – Ministras pirmininkas iki savaitės galo dirbs nuotoliniu būdu; tai taip pat atitinka jo izoliavimosi laikotarpio pabaigą.“

Kol vyriausybės vadovas buvo hospitalizuotas, vyriausybės nutarimus buvo įgaliotas tvirtintis finansų ministras Pierre'as Gramegna.

X. Bettelis kol kas yra gavęs tik vieną ir dviejų vakcinos nuo koronaviruso dozių. Manoma, kad jis užsikrėtė prieš praeitą savaitę Briuselyje vykusį Europos Sąjungos viršūnių susitikimą.

Per šį susitikimą X. Bettelis kai kuriuos lyderius sugraudino savo emocingu pasisakymu, smerkdamas Vengrijos priimtą naują kontraversišką įstatymą, laikomą pažeidžiančiu LGBT bendruomenės teises.

Visgi ES pareigūnai sakė, kad per viršūnių susitikimą buvo laikomasi tinkamų socialinio atstumo ir higienos priemonių, tad nė vieno kito valstybės arba vyriausybės vadovo nebuvo paprašyta izoliuotis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)