Pažymima, kad šį savaitgalį Kongreso Atstovų rūmai turi svarstyti Parlamento pirmininko Mike’o Johnsono pasiūlytą pagalbos Ukrainai įstatymo projektą. Jeigu jis bus priimtas, kitą savaitę šį dokumentą svarstys Kongreso Senatas, kur žadama nevilkinti priėmimo. Jeigu ir Senatas pasakys „Taip“, belieka gauti J. Bideno parašą, kuris taip pat pritarė šiam dokumentui.

Anksčiau Pentagono šaltiniai žiniasklaidai jau sakė, kad JAV kariuomenė iš anksto pradėjo pakuoti naują ginklų partiją Ukrainai, kad ją perduotų, kai tik gautas Kongreso sutikimas.

Priėmus pagalbos Ukrainai įstatymą, „prireiks mažiau nei savaitės, kol dalis ginklų pasieks mūšio lauką“, – patikino vienas iš leidinio pašnekovų.

Kas tiksliai bus įtraukta į pirmąją ginklų partiją ir kokiu kiekiu, kol kas nežinoma. „The Washington Post“ teigia, kad tikrai bus 155 mm artilerijos šoviniai ir „vidutinio nuotolio“ raketos. Taip pat tikėtina, kad Ukraina gaus papildomų oro gynybos sistemų, ypač priešlėktuvinių raketų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją