Renginyje dalyvaus įstatymų leidėjai, kurie pasidalins savo prisiminimais apie šią žiaurią ataką, taip pat numatomos diskusijos su istorikais bei vakarinė malda. Renginys vyks sausio 6 dieną.

Pasak N. Pelosi, renginys skirtas prisiminti buvusio šalies prezidento Donaldo Trumpo rėmėjų bandymą neleisti įstatymų leidėjams patvirtinti jo priešininko Joe Bideno pergalės 2020 metų prezidento rinkimuose. Jiems šturmavus Kapitolijaus pastatą, žuvo penki žmonės.

Atstovų rūmai sausio 6 dieną neposėdžiaus. Kol kas neaišku, ar renginyje dalyvaus bent keli Respublikonų partijos atstovai, taip pat manoma, kad D. Trumpo rėmėjai gali pasinaudoti minėjimu kaip dingstimi surengti daugiau protestų prie Kapitolijaus ar jo viduje.

Buvusio respublikonų prezidento lojalistai aršiai gina riaušininkus, kuriems po šturmo buvo pareikšti kaltinimai dėl įvairių nusikaltimų. Jau buvo apribota kelių ekstremistų laisvė, o kiti dar laukia teismo. Kai kurie respublikonų įstatymų leidėjai taip pat griežtai kritikuoja Atstovų rūmų komitetą, suburtą ištirti sausio 6-osios šturmą, teigdami, kad tai yra „raganų medžioklė“, nukreipta prieš D. Trumpą ir jo šalininkus.

Tačiau komitetas yra paviešinęs SMS žinutes, kurios leidžia manyti, kad kai kurie Respublikonų partijos įstatymų leidėjai buvo aktyviai įsitraukę į platesnes D. Trumpo pastangas pakeisti rinkimų rezultatus ir planuojant protestą, kuris baigėsi Kapitolijaus šturmu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją