Pasak kanalo, tarp nukentėjusiųjų – vaikai, paaugliai ir moterys. Vien tik Usmės rajone, kuris yra pietinėje Kolumbijos sostinės dalyje, įvairaus sunkumo traumų ir sužalojimų patyrė 185 žmonės, 18-kai iš jų nustatytos šautinės žaizdos. Preliminariais duomenimis, vienas iš sužeistųjų mirė.

Per policijos operacijas Kolumbijos vakaruose esančio Valje del Kaukos departamento Chamundžio municipalitete sužeisti 26 žmonės. Pranešimų apie nukentėjusiuosius taip pat gauta iš Bukaramangos miesto (šiaurinis Santandero deparetamentas), kur pareigūnai prieš manifestacijų dalyvius panaudojo ašarines dujas.

Kolumbijoje nuo balandžio 28 d. vyksta protesto demonstracijos prieš mokesčių reformą. Riaušės kilo Bogotoje, Kalyje, Medeljine ir kituose šalies miestuose. Nevyriausybinės organizacijos „Temblores“ duomenimis, jau nukentėjo daugiau kaip 3 tūkst. žmonių, žuvo mažiausiai 43. Vyriausybė sutiko pakeisti reformų planą, finansų ministras atsistatydino, bet protestai nesiliauja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)