„Pranešime savo partneriams maždaug 65 šalyse, kad nuo gegužės 10 dienos įvažiavimo tvarka supaprastinama keliautojams, kurie baigė vakcinaciją, ir jiems nereikės (pateikti) neigiamo COVID-19 testo atsakymo ar karantinuotis“, – nurodė turizmo ministras Savas Perdijas.

Kipro naujienų agentūrai ministras sakė, kad tarp šalių, įtrauktų į minėtą sąrašą, yra Armėnija, Bahreinas, Kanada, Kipras, Egiptas, Kuveitas, Libanas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Jungtinės Valstijos ir Šveicarija.

Europos Sąjungos narys Kipras priims vakcinaciją užbaigusius turistus, neatsižvelgiant į tai, kada jie gavo paskutinį skiepą.

Pasak S. Perdijo, šis naujas žingsnis turi padėti atgaivinti pandemijos nualintą turizmo sektorių.

Daugiau nei prieš mėnesį Kipras tokiomis pačiomis sąlygomis leido atvykti turistams iš Izraelio ir Didžiosios Britanijos.

Tarp poilsiautojų populiari Viduržemio jūros sala sulaukia daugiausiai turistų iš Didžiosios Britanijos. 2019 metais iš beveik 4 mln. šalyje apsilankiusių turistų trečdalis buvo britai, o trečioje vietoje – poilsiautojai iš Izraelio.

Dabar Kipro valdžia laukia, kada Jungtinės Karalystės vyriausybė paskelbs leidžianti britams vykti atostogų į užsienį.

Tuo metu Rusija, kurios turistai yra antra gausiausia grupė tarp lankančių Kiprą, kol kas įšaldė užsakomuosius skrydžius į šią salą dėl Kipre pablogėjusios epidemiologinės padėties.

„Esame įsitikinę, kad pagerėjus mūsų epidemiologinei padėčiai užsakomieji skrydžiai bus leidžiami. Tikimės, kad tai įvyks artimiausiomis savaitėmis, kai toliau pasistūmės vakcinacijos kampanija“, – sakė S. Perdijas.

Dėl naujų užsikrėtimų COVID-19 bangos nuo pirmadienio Kipre paskelbtas dviejų savaičių karantinas.

Daug pajamų salai atnešantis turizmo sektorius labai nukentėjo nuo pandemijos ir kelionių draudimų, turistų skaičiui pernai sumažėjus daugiau nei 84 procentais.

Siekiant užkirsti kelią viruso plitimui, atvykėliai taip pat turi laikytis būtinų atsargumo priemonių, tokių kaip privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas arba fizinio atstumo laikymasis.

Maždaug 15 proc. bendrojo vidaus produkto Kiprui atneša turizmo sektorius, bet 2020 metais jos smuko 85 procentais.

Iš viso šalyje registruoti 298 mirties nuo COVID-19 atvejai ir 61 576 užsikrėtimai.