JAV milijardierius Kinijoje lankosi jau antrą kartą per vienerius metus.

„Labai didelės apimties Kinijos rinka visada bus atvira užsienio finansuojamoms įmonėms“, – premjeras Li Qiang sakė E. Muskui ir pažadėjo, kad Kinija „ir toliau sunkiai dirbs, kad išplėstų galimybes patekti į rinką“, informavo šalies valstybinis transliuotojas CCTV.

E. Muskas netikėtai atvyko į Pekiną privačiu lėktuvu sekmadienį.

„Kinija laikysis duoto žodžio ir toliau sieks plėsti patekimą į rinką bei stiprinti paslaugų garantijas“, – teigė šalies premjeras.

Li Qiang pridūrė, kad Pekinas taip pat užtikrins užsienio bendrovėms „geresnę verslo aplinką“, kad „viso pasaulio įmonės galėtų būti ramios investuodamos Kinijoje“.

Pasak Kinijos valstybinės televizijos, E. Muskas, kuris, be kitų įmonių, vadovauja pirmaujančiai elektromobilių bendrovei „Tesla“, susitiko su Kinijos tarptautinės prekybos skatinimo tarybos (CCPIT) pirmininku Renu Hongbinu.

Jo vizitas taip pat sutampa su Pekino automobilių paroda – didžiausiu Kinijos automobilių pramonės renginiu, nors kol kas neaišku, ar E. Muskas jame apsilankys.

Kinija išlieka antra pagal dydį „Tesla“ automobilių rinka, joje taip pat yra pagrindinis bendrovės gamybos centras. Didžiausia „Tesla“ gamykla yra įsikūrusi Šanchajuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją