Tai pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi diplomatiniais šaltiniais Kinijos sostinėje, rašo „Ukrinform“.

Nemažai ambasadų Pekine iškabino plakatus su Ukrainos vėliavos atvaizdu ir užrašais kinų ir anglų kalbomis, remiančiais Ukrainą, pavyzdžiui, „#StandWithUkraine“.

Gautomis žiniomis, Kinijos užsienio reikalų ministerijos laiške, išsiųstame ambasadoms ir tarptautinėms organizacijoms, raginama nenaudoti savo pastatų išorinių sienų politinei propagandai ir „vengti provokuoti konfliktus tarp valstybių“.

Šis žingsnis sukėlė neigiamą Europos valstybių ir kitų šalių diplomatų reakciją, plakatų niekas nenuėmė. Didžiausius Ukrainą remiančius plakatus iškėlė Kanados, Vokietijos ir Lenkijos ambasados.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos laiške taip pat teigiama, kad ambasados ​​ir tarptautinės organizacijos „privalo laikytis Kinijos įstatymų ir taisyklių“, nors Pekinas gerbia diplomatinį imunitetą pagal Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių.

Kai kurios ambasados ​​kartais taip pat iškelia vaivorykštės spalvų vėliavas, palaikydamos seksualines mažumas.

Vienas iš Europos diplomatų sukritikavo šį Pekino žingsnį, pareikšdamas, kad nėra jokio pagrindo neleisti valstybei parodyti savo pozicijos ir kad jie neįvykdys Kinijos prašymo.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Kinijos vyriausybės specialusis atstovas Eurazijos reikalams Li Hui pirmadienį pradėjo savo misiją. Jis lankysis Ukrainoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Rusijoje, kad aptartų „krizės Ukrainoje“ politinio sureguliavimo būdus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją