Kaip skelbia „Bloomberg“, pacientas šiuo metu gydomas, jo būklė yra stabili, sekmadienio vakarą savo pranešime informavo Bajanuro sveikatos komisija. Ji taip pat paskelbė trečio lygio įspėjimą, perspėjantį apie žmonių platinamą infekciją ir raginantį gyventojus pranešti apie nugaišusius gyvūnus, įtariamus maro atvejus ir dėl nenustatytų priežasčių karščiuojančius pacientus.

Buboninis maras, dar vadinamas „Juodąja mirtimi“, per protrūkį XIV a. Europoje nusinešė 50 mln. žmonių gyvybes. XIX a. visame pasaulyje nuo jo mirė apie 12 mln. žmonių.

Dabar tai yra dažniausiai pasitaikantis maro tipas, kurį galima gydyti antibiotikais. Lapkritį pranešta apie keturis šio maro atvejus Vidinėje Mongolijoje.

Madagaskare beveik kiekvienais metais nuo rugsėjo iki balandžio pasitaiko buboninio maro atvejų.

Šį mėnesį Mongolija jau buvo patvirtinusi du buboninio maro atvejus – tai paskatino karantino įvedimą provincijoje, besiribojančioje su Mongolija ir Rusija.

Rusijos sveikatos apsaugos tarnybos sustiprino pasienio kontrolę ir perspėja Vakarų Sibiro gyventojus nemedžioti ir nevalgyti švilpikų. Tokie sprendimai priimti po to, kai kaimyninės Mongolija ir Kinija pranešė apie tris buboninio maro atvejus, pirmadienį informavo valstybinė naujienų agentūra TASS.

Mongolija praėjusią savaitę netoli sienos su Rusija esančiame vakariniame Chovdo regione įvedė karantiną, mat čia nustatyti du buboninio maro atvejai, kaip įtariama, susiję su didelių graužikų mėsos vartojimu.
Sekmadienį Bajanuro miesto valdžios tarnybos autonominiame Vidinės Mongolijos regione Kinijoje paskelbė įspėjimą po to, kai ligoninė pranešė apie maro – vienos mirtiniausių ligų istorijoje – atvejį.

Pasak TASS, Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ pranešė, kad jos pareigūnai Altajaus Respublikoje pradėjo patruliuoti netoliese Chovdo esančiame regione, siekdami perspėti piemenis apie švilpikų medžioklės pavojus.

„Bandoma pažaboti nelegalią švilpikų medžioklę, taip pat vykdoma informacinė sąmoningumo didinimo kampanija gyvūnų augintojams dėl griežtų taisyklių“, – teigė „Rospotrebnadzor“.

Kaip rašo themoscowtimes.com, Rusijos siena su Mongolija dėl koronaviruso pandemijos nuo kovo uždaryta, išskyrus būtiniausių prekių judėjimą.

Rusijos pasienio pareigūnai matuoja visų sunkvežimių ir vilkikų vairuotojų temperatūrą ir nepraleidžia tų, kurie nėra įtraukti į specialią duomenų bazę.

Žymiausi Rusijos infekcinių ligų ekspertai teigia, kad kovos su maru priemonės, kurių imasi Mongolija ir Kinija, įskaitant vakcinas ir karantiną, užkirs kelią ligos išplitimui Rusijoje.

Savo teiginius „Rospotrebnadzor“ pakartojo ir pirmadienį.

Kaip rašo „Bloomberg“, nors šis susirgimas yra išgydomas, skirtingai nei naujasis patogenas, sukėlęs tebesitęsiančią pandemiją, Kinijos sveikatos tarnybos po sunkios kovos pareikalavusio koronaviruso protrūkio suvaldymo atsargiai žiūri į bet kokį infekcinės ligos plitimą.

Gyventojų prašoma einant į ganyklas imtis atsargumo priemonių, taip pat susilaikyti nuo artinimosi prie laukinių gyvūnų ir jų valgymo.

Buboninis maras yra bakterinė infekcija, kuriai būdingi skausmingi sutinę limfmazgiai, vadinami bubonais. Buboninis maras yra ne toks mirtinas kaip plaučių maras. Juo užsikrečiama, kai žmogui įkanda užsikrėtusi blusa arba kai patogenu užkrėstos medžiagos pakliūva į žmogaus organizmą per pažeidimus odoje.