Rusijos dienraštis „Kommersant“ pasidalino filmuota medžiaga, kurioje matoma, kaip baltas pirštines mūvintis pareigūnas kažką purškia ir valo nuo juodos kėdės, ant kurios netrukus turėjo sėstis Šiaurės Korėjos vadovas. Dezinfekavimo priemone buvo nupurkšta tiek kėdės sėdynė, tiek ranktūriai ir kojos, taip pat ir viskas aplink kėdę. Procesą iš šono stebėjo kiek sutrikęs Kremliaus apsauginis.

„Panašu, kad ta kėdė buvo didžiausias Šiaurės Korėjos delegacijos galvos skausmas“, – teigia „Kommersant“ korespondentas Kremliuje Andrejus Kolesnikovas.

Be to, buvo skelbta, kad pirmoji kėdė, ant kurios sėdėti buvo ketinama siūlyti Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui, jo saugumo komandai neįtiko, o tai reiškia, kad teko ieškoti naujos identiškos kėdės.

„Panašu, kad jiems tai buvo gyvybės ir mirties klausimas. Ir ne jų lyderio gyvybė ir mirties, o jų pačių“, – savo įžvalga pasidalijo A. Kolesnikovas.

Rusijos prezidentas V. Putinas priėmė kvietimą apsilankyti Šiaurės Korėjoje, ketvirtadienį pranešė Pchenjano valstybinė žiniasklaida, kai Kim Jong Unas baigė retą kelionę ir susitiko su savo sąjungininku.

Izoliacijoje gyvenantis Kimas, kuris retai išvyksta iš savo šalies ir niekur nekeliavo nuo pat pandemijos pradžios, trečiadienį surengė „istorinį susitikimą ir derybas“ su V. Putinu, nurodė Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA.

Pasak Rusijos naujienų agentūrų, vienas iš lyderių susitikimo rezultatų – Rusijos pažadai padėti Šiaurės Korėjai vystyti kosmoso programą, o V. Putinas žurnalistams sakė matąs „galimybių“ bendradarbiauti karinėje srityje.

Istorinėms sąjungininkėms Rusijai ir Šiaurės Korėjai taikomos pasaulinės sankcijos – Maskvai dėl karo Ukrainoje, o Pchenjanui dėl branduolinių bandymų, todėl Kimo vizitas į Rusiją sukėlė visuotinį susirūpinimą dėl neteisėtų ginklų susitarimų.

Pietų Korėjos valdančiosios partijos vadovas pasmerkė, pasak jo, „velnišką sandėrį“ tarp Maskvos ir Pchenjano, o Japonija po V. Putino ir Kimo derybų ketvirtadienį perspėjo nepažeidinėti JT draudimų dėl ginklų sandorių su Šiaurės Korėja.

„Mes stebime (derybas) su susirūpinimu, įskaitant galimybę, kad dėl to gali būti pažeistas Saugumo Tarybos draudimas sudaryti bet kokius su ginklais susijusius sandorius su Šiaurės Korėja“, – žurnalistams sakė naujoji Japonijos užsienio reikalų ministrė Yoko Kamikawa

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)