„Intensyviai dislokuojama priešo karinė įranga ir kariai iš Rusijos Federacijos teritorijos į teritoriją, kurią laikinai kontroliuoja sukilėliai“, – per trumpą spaudos konferenciją Kijeve sakė kariškių atstovas Andrijus Lysenka.

Ukrainos saugumo ir gynybos taryba (USGT) taip pat pranešė, kad sekmadienį Mariupolio mieste nugriaudėjęs sprogimas buvo teroro aktas. Apie tai pranešė USGT atstovas Andrejus Lysenka.

„Sekmadienį 8,30 val. ryto vietos laiku Mariupulio regione buvo įvykdytas teroro aktas, du Ukrainos kariai žuvo, vienas sužeistas“, - per spaudos konferenciją Kijeve pareiškė A. Lysenka.

Pasak jo, prie kontrolės punkto privažiavo automobilis, neva gabenantis krovinį vienam iš Ukrainos padalinių. Kai patikrinti automobilio priėjo Ukrainos kariai, nugriaudėjo sprogimas, sprogmuo buvo aktyvuotas distanciniu valdymu.

„Preliminariais duomenimis, vairuotojas nežinojo, kokį krovinį gabena“, - patikslino A. Lysenka.

USGT duomenimis, per praėjusią parą rytinėje Ukrainoje žuvo trys Ukrainos kariai, dar septyni sužeisti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (938)