Už piliečių teisę turėti šaunamųjų ginklų aktyviai pasisakanti Jamie Gilt, kuri diena anksčiau gyrėsi internete, kad jos mažametis sūnus įgudęs šaudyti, buvo pašauta antradienį, kai vairavo automobilį, o vaikas sėdėjo galiniame krėsle. Kulka pervėrė krėslą ir pataikė moteriai į nugarą.

„Mūsų tyrimas atskleidė, kad tas šaunamasis ginklas teisėtai priklausė nukentėjusiajai, o vaikas paėmė šaunamąjį ginklą be nukentėjusiosios žinios“, – sakoma Patnamo apygardos šerifo biuro pranešime.

J.Gilt būklė, nors ir stabili, buvo tokia sunki, kad policijos detektyvai negalėjo jos apklausti ligoninėje.

Tačiau jie perspėjo, kad moteriai gali būti pateikti kaltinimai, kai bus išsiaiškinta, kaip berniuko, kuris per tą incidentą nenukentėjo ir buvo paimtas artimųjų, rankose atsidūrė užtaisytas ginklas.

J.Gilt buvo pašauta iš .45 kalibro pistoleto, kuris buvo rastas gulintis ant jos pikapo grindų, nurodė televizija „NBC News“, cituodama policijos informaciją.

Motina ir berniukas važiavo paimti arklio, nurodė policija, suteikusi pagalbą J.Gilt po to, kai vienas pro šalį važiavęs policijos pareigūnas atkreipė dėmesį, kad tas pikapas netikėtai sustojo.

J.Gilt, gyvenanti Floridos mieste Džeksonvilyje, sakė policijai, kad jos sūnus, kurio vardą draudžiama skelbti, atsitiktinai ją pašovė.

Tos moters „Facebook“ paskyroje paskelbtos nuotraukos rodo, kad ji yra aistringa ginklų entuziastė: J.Gilt fotografavosi laikanti ginklus, užsidėjusi kaubojaus skrybėlę.

Pirmadienį ji vienoje „Facebook“ diskusijoje apie ginklus savigynai parašė: „Netgi mano keturmetis įsikarščiuoja, šaudydamas į taikinius iš .22.“