Vieša Kennedy šeimos parama J. Bidenui nėra savaime suprantama: Kerry Kennedy brolis Robertas F. Kennedy‘is taip pat dalyvauja JAV prezidento rinkimuose – kaip nepartinis kandidatas. Tačiau dėl platinamų sąmokslo teorijų ir ryšių su kraštutinių dešiniųjų politikais kai kurie Jungtinėse Valstijose legendinio Kennedy klano nariai jau atsiribojo nuo R. F. Kennedy.

Būdamas nepartinis, jis neturi šansų kovoje dėl Baltųjų rūmų šeimininko pareigų. Optimistinės apklausos jam prognozuoja apie 10 proc. balsų. Tačiau nepriklausomi kandidatai neretai atkaklioje kovoje JAV gali atimti svarbius balsus iš demokratų ar respublikonų kandidato. Taip gali nutikti ir lapkritį vyksiančiuose rinkimuose. Anot ekspertų, R. F. Kennedy kandidatūra veikiau pakenktų J. Bidenui nei respublikonui Donaldui Trumpui.

R. F. Kennedy‘is demonstratyviai ramiai reagavo į savo giminės paramą J. Bidenui. „Džiaugiuosi, kad jie politiškai aktyvūs – tai šeimos tradicija“, – rašė jis tinkle X ir pridūrė: „Mūsų nuomonės skiriasi, tačiau mus vienija meilė vienas kitam“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją