Dauguma priekabiautojų yra vyrai, o jų aukos – moterys ir be palydos keliaujančios nepilnametės. Tai sakoma FTB balandžio mėnesio ataskaitoje, kurią trečiadienį Baltimorėje pristatė specialusis įgaliotinis Davidas Rodskis.

Anot jo, dažnai aukos sėdi vietose prie lango arba viduryje ir nėra gerai matomos lėktuvo personalo. Ne apie visus atvejus pranešama. Dažnai tai yra atsitiktiniai priekabiautojai.

Per 2017 biudžetinius metus FTB užregistravo 63 priekabiavimo orlaiviuose atvejus. Palyginti su 2014-aisiais – tada atvejų buvo 38 – tai yra daugiau kaip 60 proc. padidėjimas. Skaičiai auga nuolat: 2015 biudžetiniais metais, anot CNN, atvejų buvo 40, po metų – 57. Biudžetiniai metai JAV prasideda spalio 1-ąją ir baigiasi rugsėjo 30 dieną.

Dauguma priekabiavimo atvejų įvyksta trijų valandų ar ilgesniuose skrydžiuose, pirmiausiai – tamsoje, kai salono šviesos yra pritemdomos. Vaidmenį vaidina ir alkoholio vartojimas, sakė D. Rodskis. Didėjimo priežasčių jis neįvardijo. „Mes nesame tikri, kodėl“, – teigė D. Rodskis.

„Deja, žmonės negalvoja, kad tai gali nutikti lėktuvuose, – balandžio ataskaitoje teigė FTB specialioji įgaliotinė Caryn Highley. – Manoma, kad lėktuve esi saugiame burbule“.