Kimas šiuo metu pirmininkauja svarbiam partijos posėdžiui sostinėje Pchenjane, jame aukščiausiasis lyderis ir kiti aukšto rango partijos pareigūnai išdėsto savo politikos tikslus 2023 metams pagrindinėse srityse, įskaitant diplomatiją, saugumą ir ekonomiką.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) trečiadienį pranešė, kad Kimas „nustatė naujus pagrindinius tikslus, kuriais siekiama sustiprinti savarankišką gynybos pajėgumą ir kurie bus įgyvendinami 2023 metais“, tačiau jokių detalių nepateikė.

Pranešime „analizuojama ir vertinama nauja sudėtinga situacija, susidariusi Korėjos pusiasalyje“, teigė KCNA, greičiausiai turėdama omenyje pastaruoju metu smarkiai padidėjusią įtampą tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos.

Kimas aiškiai nurodė „kovos su priešu kryptį, kurios turi laikytis mūsų partija“, pridūrė KCNA.

Šiaurės Korėja šiemet atliko rekordiškai daug ginklų bandymų, įskaitant tarpžemyninių balistinių raketų, kurių bandymai draudžiami JT sankcijomis, paleidimą.

Pchenjanas taip pat padidino įtampą su Seulu, apšaudydamas iš artilerijos jūrų buferines zonas, o šią savaitę į Pietų Korėjos oro erdvę pasiuntęs bepiločius orlaivius.

Penkių dronų įsiveržimas – pirmas toks incidentas nuo 2017 metų – paskatino Seulą paleisti įspėjamuosius šūvius ir pakelti naikintuvus bei kovinius sraigtasparnius jiems numušti.

Panašiame 2021 metų renginyje Kimas daugiausia dėmesio skyrė vidaus ekonomikai, tačiau daugelis analitikų mano, kad šiemet, sprendžiant pagal didėjantį branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos karingumą, tonas keisis ir bus akcentuojama karinė tematika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją