Ši koronaviruso atmaina reiškia, kad „didelė dalis gyventojų gali vėl užsikrėsti, nesvarbu, ar jie yra paskiepyti, ar jau sirgo šia liga“, – regiono vyriausybei sakė ekspertų komitetas.

„Privalomo COVID paso, kaip papildomos saugumo priemonės, naudojimo efektyvumas sumažėjo“, – sakoma ekspertų išvadoje, kuri paskatino priimti sprendimą jo atsisakyti. Sprendimas ketvirtadienį paskelbtas regiono vyriausybės biuletenyje.

Nuo lapkričio pabaigos galiojęs reikalavimas pateikti COVID pasą šiame 7,7 mln. gyventojų turinčiame regione bus atšauktas nuo penktadienio – tai naujausias žingsnis, siekiant mažinti apribojimus.

Antradienį regiono vyriausybė paskelbė apie barų ir restoranų vietų apribojimų pabaigą ir panaikino 10 žmonių vienam susibūrimui reikalavimą, teigdama, kad blogiausios prognozės dėl hospitalizacijų nepasitvirtino.

Praėjusią savaitę valdžios institucijos taip pat panaikino naktinę komendanto valandą nuo 1 iki 6 val., kuri Barselonoje ir didžiojoje regiono dalyje galiojo nuo gruodžio pabaigos.

Vienintelis likęs apribojimas – uždarytos naktinio gyvenimo vietos, vis dar kovojančios dėl galimybės vėl atsidaryti, kad susigrąžintų prarastas pajamas. Visas regionas, gyvenantis iš turizmo, smarkiai nukentėjo nuo pandemijos.

Nepaisant aukšto vakcinacijos lygio, Ispanijoje, kur 90,7 proc. vyresnių nei 12 metų asmenų yra visiškai paskiepyti, COVID-19 atvejų skaičius itin išaugo per Kalėdų šventes, todėl sergamumas čia yra vienas didžiausių Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)