Į akis krinta tai, kad D. Trumpui pavyko įtikinti vyresnio amžiaus rinkėjus. Jam savo balsą atidavė dauguma vyresnių nei 40 metų amžiaus amerikiečių. H. Klinton tuo tarpu buvo populiaresnė tarp 19-39 metų amžiaus rinkėjų.

Ypač stiprios paramos, anot CNN, D. Trumpas sulaukė iš didžiausios rinkėjų grupės - 50-64 metų amžiaus žmonių. Čia parama jam siekė 53 proc., o H. Clinton - 44.

Kitokia situacija yra su jaunais rinkėjais. 56 proc. jų balsavo už demokratę, 35 proc. - už respublikoną. Tačiau tai palyginti nedidelė balsavimo teisę turinčių rinkėjų grupė.

Įdomus yra amerikiečių pasirinkimas pagal lytį. H. Clinton, kaip ir tikėtasi, gavo daugiau moterų balsų, tačiau ne tiek daug, kiek tikėjosi jos stovykla. Tik 54 proc. moterų nurodė balsavusios už H. Clinton.

Jai gali pritrūkti ir lemiamų mažumų balsų. H. Clinton parėmė didžiulė juodaodžių dauguma - 88 proc., tačiau tik 65 proc. beveik tokio pat dydžio lotynų amerikiečių grupės žmonių. Baracką Obama 2012-aisiais rinkosi 93 proc. juodaodžių ir 71 proc. lotynų amerikiečių.

Trečdalis lotynų amerikiečių vyrų nurodė balsavę už D. Trumpą - nors jis juos rinkimų kovoje išvadino nusikaltėliais ir prievartautojais.

Vertinant pagal išsilavinimą, D. Trumpas turi aiškų pranašumą tarp amerikiečių, kurių išsilavinimas yra ne aukštesnis kaip vidurinis. H. Klinton tuo tarpu populiaresnė tarp universitetų absolventų - tačiau ir čia ne taip aiškiai, kaip prognozavo apklausos.

Tarp baltaodžių universitetų absolventų D. Trumpas, anot CNN, pirmauja santykiu 49:46. Daugumą respublikonas turi ir tarp amerikiečių, kurių pajamos yra daugiau nei 50 000 dolerių metus.

Įdomu tai, kad, lyginant pagal religiją, D. Trumpas sulaukė didesnės visų grupių, kurios vadina save krikščionimis, paramos - protestantų, katalikų ir kitų krikščioniškų grupių.

H. Clinton tuo tarpu pirmauja tik tarp žydų rinkėjų, kuri sudaro labai mažą rinkėjų grupę - 3 proc., ir tarp tų amerikiečių, kurie nurodė priklausantys kitai religijai arba nepriklausantys jokiai.