Kaip teigia karo analitikai, Rusijos nereguliariosios formuotės ir toliau linkusios grasinti vienašališku pasitraukimu iš mūšio, nors Rusijos karinė vadovybė pastaruoju metu deda pastangas išvalyti ir numalšinti nepaklusnumą.

Taip pat pranešama, kad Rusijos gynybos ministerija persekioja vieno Rusijos dalinio jaunesniuosius karininkus ir kareivius, kurie skundėsi vyresniųjų vadų nesirūpinimu fronto problemomis.

Kitas svarbus pastarųjų dienų įvykis – Jevgenijaus Prigožino mirtis. Anot ISW, Jokie žinomi kanalai, tiesiogiai susiję su „Wagner“, nepasidalijo papildoma informacija apie grupuotės ateitį, o dauguma Rusijos šaltinių daugiausia dėmesio skyrė kinetinei veiklai fronte.

ISW toliau raportuoja, kad Rusijos pajėgos vykdė puolamąsias operacijas palei liniją Kupjanskas–Svatovė–Kremena, netoli Bachmuto, palei liniją Avdijivka–Donecko miestas ir vakarinėje Donecko srityje, tačiau jokių patvirtintų pažangos veiksmų nepadarė.

Rusijos regioninės vyriausybės ir toliau padeda vykdyti priverstinį ukrainiečių vaikų deportavimą iš okupuotos Ukrainos į okupuotą Krymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją