Taip pat pažymima, kad Rusijoje vis dažniau pasigirsta spekuliacijų apie Rusijos karinės vadovybės pokyčius, o tai greičiausiai rodo, kad dėl nepavykusio žiemos puolimo Rusija netrukus gali pertvarkyti savo aukščiausiąją karinę vadovybę.

Rusijos pajėgos surengė ribotas sausumos atakas palei Svatove-Kreminna liniją, nepasiekė jokių patvirtintų rezultatų Bachmute ar aplink jį ir tęsė puolimo operacijas Avdiivkos-Donecko miesto fronto linijoje. Rusijos pajėgos toliau kūrė gynybą okupuotoje pietų Ukrainoje. Balandžio 1 dieną Rusija pradėjo pusmetinį šaukimą – tai, kaip skelbiama, didžiausias šaukimas nuo 2016 m.

Sekmadienio pavakarę paskelbta, kad Sankt Peterburge Jevgenijaus Prigožino kavinėje nugriaudėjo sprogimas. Vienas žmogus žuvo, o dar šeši buvo sužeisti per sprogimą kavinėje Sankt Peterburge, praneša TASS, remdamasi pagalbos tarnybomis. Telegram kanalas „112“ praneša, kad, pirminiais duomenimis, buvo sužeista 16 žmonių.

Pasak Fontankos, kavinė Universitetskaya Embankment, 21B, priklauso Wagner įkūrėjui Jevgenijui Prigožinui. Savaitgaliais šioje kavinėje renkasi diskusijų klubas „Cyber ​​​​Z Front“.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad per sprogimą kavinėje Sankt Peterburge žuvo Rusijos karinis tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis, kuris pranešdavo iš Ukrainos fronto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės