Vidurio Ukrainoje esančio Kryvyj Riho meras Oleksandras Vilkulis sakė, kad Rusija atakavo miestą kasetiniais šaudmenimis.

Dėl smūgio buvo apgadinti namų fasadai, langai, balkonai, pažeisti dujų tinklai ir elektros pastotė.

Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas teigia, kad Rusijos pajėgos nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo slėpsis už civilių gyventojų.

Pasak jo, rusai savo ginklus deda gyvenamosiose vietovėse ir žaidimų aikštelėse, kad karo veiksmų metu galėtų pasislėpti už civilių gyventojų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis iš ambasadoriaus pareigų atleido diplomatus penkiose šalyse. Ambasadoriai atšaukti Vokietijoje, Vengrijoje, Norvegijoje, Čekijoje ir Indijoje.

Rusijos gynybos ministerija teigia, esą Rusija vėl sunaikino Vakarų ginkluotę Rytų Ukrainoje vykstant intensyvioms kovoms.

Netoli Časiv Jaro kaimo Donecko srityje sunaikintas angaras, kuriame buvo JAV pasiųstų haubicų M777, pranešė ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas. Ten taip pat žuvo daug Ukrainos karių, pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės