Visgi karo analitikai pabrėžia, kad dabartinio paketo šalininkai neteigė, jog jis pats savaime leistų Ukrainai išlaisvinti visą okupuotą teritoriją. Anot ISW, diskusijos apie galimas karo baigtis yra dar labai ankstyvas, mat įstatymo peojektas buvo pasirašytas vos prieš kelias dienas.

Primename, kad JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė 60,8 mlrd. JAV dolerių vertės paramos paketą Ukrainai. Anksčiau po ilgų diskusijų ir politinių kovų šį įstatymą priėmė ir JAV Senatas ir Atstovų Rūmai.

Pagalba Ukrainai intensyviai rūpinasi ir Europos Sąjungos šalys. Penktadienį pranešta, kad Ispanija į Ukrainą siųs „Patriot“ raketas, kurios netrukus atvyks į logistikos bazę. Apie tai pranešė RBC-Ukraina, remdamasi Ispanijos gynybos ministrės Margaritos Robles pareiškimu. Pasak jos, „Patriot“ raketos į logistikos bazę atvyks per keturias dienas. Tačiau ji nenurodė, kiek raketų bus suteikta Ukrainai. M. Robles taip pat sakė, kad Ispanija neseniai išsiuntė vaistų rinkinį ir atskirus pirmosios pagalbos rinkinius į Ukrainą. Kitą dieną Ukraina gavo naują didelio kalibro artilerijos šaudmenų partiją. Netrukus Ispanija Ukrainai tieks 155 ir 120 mm šaudmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)