Naujasis Pietų Velsas paskelbė nustatęs 356 naujus COVID-19 atvejus – naują prieaugio rekordą per koronaviruso delta atmainos protrūkį, prasidėjusį birželio viduryje ir toliau augantį teritorijose, kuriuose mažiau gyventojų yra pasiskiepiję.

Didžiausiame Australijos mieste Sidnėjuje daugiau kaip 5 mln. žmonių jau septintą savaitę gyvena karantino sąlygomis. Nuo pastarojo protrūkio pradžios užregistruoti 5 805 COVID-19 atvejai ir 32 mirtys.

„Mūsų strategija – kiek įmanoma labiau priartėti prie nulio,.. tačiau, deja, pastarosiomis dienomis matome tų skaičių augimą“, – sakė Naujojo Pietų Velso premjerė Gladys Berejiklian.

Pakrantėje esantis Bairon Bėjus prisijungė prie virtinės kitų miestų, kurių gyventojams buvo nurodyta neiti iš namų. Tarp tų miestų yra ir regioniniai centrai Niukaslas bei Tamvertas.

Septynių dienų karantinas Bairon Bėjuje buvo paskelbtas pirmadienį vėlai vakare, išsiaiškinus, kad į miestą iš Sidnėjaus atvyko užsikrėtęs asmuo.

Tuo metu Melburne, turinčiame 5 mln. gyventojų, galioja jau šeštas nuo pandemijos pradžios karantinas. Jis buvo paskelbtas praėjusią savaitę mieste nustačius naują ligos židinį.

Australijos uždarytų sienų, karantinų, privalomos keliautojų izoliacijos ir intensyvaus testavimo bei kontaktų atsekimo strategija anksčiau padėjo šaliai sėkmingai tvarkytis su pandemija. Tačiau šios priemonės, panašu, ne tokios veiksmingos kovojant su itin užkrečiama koronaviruso delta atmaina.

Australijos gyventojų skiepijimo kampanija yra viena lėčiausių tarp Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos valstybių (EBPO).

Šalyje nuo pandeminio koronaviruso pilnai paskiepyti tik kiek daugiau nei 20 proc. gyventojų. Didžiulį spaudomą patirianti konservatorių vyriausybė žada nuo rugsėjo paspartinti vakcinaciją.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas sakė, kad šalis „sunkiai grumiasi“ su delta atmaina, tačiau jis nori, kad Kalėdų laikotarpiu „visi galėtų susirinkti“.

Australijoje, turinčioje 25 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios užregistruota maždaug 37 tūkst. COVID-19 atvejų, 940 užsikrėtusiųjų mirė.