Skelbiama, kad programišiai šiuo metu sudarinėja ekstremistų „Twitter“ paskyrų ir svetainių sąrašą – tai pirmasis žingsnis, siekiant sutrikdyti jų veiklą.

Bent viename „The Independent“ aptiktame programišių įraše pateikiama tokia asmeninė informacija kaip vieno asmens iš Europos, kuris tvirtina esąs „Islamo valstybės“ teroristas, tiksli gyvenamoji vieta.

Aktyvistai tvirtina, kad jiems jau pavyko sutrikdyti nemažai paskyrų ir svetainių veiklą – daugiau nei 5 tūkst. 500.

Teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ paskyroje žinučių programėlėje „Telegram“ pasirodė pranešimas apie „Anonymous“ grasinimą prieš teroristus imtis „didžiausias kibernetinės operacijos per visą istoriją“, skelbia „Business Insider“.

Po penktadienį Paryžiuje įvykdytų teroristinių išpuolių, per kuriuos žuvo 129 žmones ir dar keli šimtai buvo sužeisti, programišių susivienijimas „Anonymous“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame grupės atstovas teigia: „Anonymous“ programišiai iš viso pasaulio jus sumedžios“.

„Prieš jus imsimės didžiausios kibernetinės operacijos per visą istoriją. Tikėkitės masinių kibernetinių atakų. Skelbiame jums karą. Ruoškitės“, – teigiama „Anonymous“ žinutėje „Islamo valstybės“ džihadistams.

„Telegram“ kanalas, siejamas su „Islamo valstybe“, visiems sekėjams netrukus išplatino pranešimą, kaip derėtų saugotis „Anonymous“ atakų.

„#Anonymous“ programišiai vaizdo žinutėje grasina prieš mus besiimsiantys didelės kibernetinės atakos (idiotai)“, – teigiama „Islamo valstybės“ žinutėje.

Tada „Islamo valstybė“ klausia: „Prieš ką jie ketina rengti tas kibernetines atakas?“ ir pabrėžia, kad kol kas „Anonymous“ buvo surengę kibernetines atakas prieš su „Islamo valstybe“ siejamas paskyras socialiniame tinkle „Twitter“ ir elektroninio pašto dėžutes.

Ši „Islamo valstybės“ žinutė skirta pateikti instrukcijas, kaip teroristai turėtų elgtis, norėdami užkirsti kelią potencialioms kibernetinėms atakoms: „Neatidarinėkite įtartinų nuorodų, „nuolat“ keiskite IP adresus, nei „Telegram“ platformoje, nei tiesioginėmis žinutėmis „Twitter“ nebendraukite su nepažįstamais žmonėmis“.

„Islamo valstybės“ žinutė paskelbta tiek arabų, tiek anglų kalbomis – ji išplatinta ir kitais su „Islamo valstybe“ siejamais „Telegram“ kanalais.

„Anonymous“ kibernetines atakas prieš ekstremistus pradėjo sausį – po teroristinio išpuolio „Charlie Hebdo“ redakcijoje. Programišiai įvardijo su „Islamo valstybe“ siejamas paskyras socialiniuose tinkluose ir sutrikdė ekstremistų svetainių internete veiklą.

„Islamo valstybės“ rėmėjai „Telegram“ kanalais naudojosi ir koordinuodami savo veiksmus socialinėje žiniasklaidoje po penktadienio išpuolio Paryžiuje.

Už teroristinius išpuolius Paryžiuje, per kuriuos aštuoni teroristai pražudė 129 žmones ir dar kelis šimtus sužeidė, atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Septini džihadistai žuvo, aštuntojo ieško policijos pareigūnai.