Remiantis policijos pateikiamais duomenimis, aštuonis žmones, kurių kūnai rasti trijose skirtingose nusikaltimo vietose, Kanadoje nužudęs vyras įvykdęs nusikaltimą nusižudė.

Septynios žudiko aukos rastos name Kanados Edmontono mieste, tarp rastų aukų – du vaikai iki dešimties metų. Remiantis liudininkų pateikiamais parodymais, namo savininkas turėjo finansinių sunkumų.

Gavę pranešimą dėl nusižudyti galinčio vyro, policijos pareigūnai paskambino į namus prieš 3,5 val. iki nusikaltimo įvykdymo, praneša news.sky.com.

Šiame name policijos pareigūnai jau anksčiau yra lankęsi du kartus. 2012 m. lapkričio mėn. jie buvo atvykę sulaikyti smurtu artimojoje aplinkoje ir seksualiniu priekabiavimu kaltinamo vyro.

Vidutinio amžiaus moteris rasta negyva kitoje miesto dalyje. Policija mano, kad šios tyčinės ir suplanuotos žmogžudystės yra susijusios.
Netrukus vietnamiečių restorane rastas ir įtariamojo kūnas.

9 mm šaunamasis ginklas, kuriuo buvo įvykdytos žmogžudystės, registruotas Britų Kolumbijoje ir pavogtas dar 2006 m.

Edmontono policijos vadas Rodas Knechtas pavadino šį nusikaltimą bejausme žmogžudyste.

Pranešama, kad šis nusikaltimas nesiejamas su nusikalstamą veiką vykdančiomis gaujomis.

Policija kol kas nepateikia jokių nusikaltimo detalių, pavardžių ar ryšių, kurie siejo aukas. Kol kas vykdomas kompleksinis tyrimas ir vis dar yra daug neaiškumų.

Policijos pateikiamais duomenimis, įtariama, kad žudynių aukos pasirinktos ne atsitiktinai – tai smurto artimojoje aplinkoje proveržis.

Kanadoje nusikaltimai, panaudojant šaunamuosius ginklus, įvykdomi retai, o šios žudynės – tai daugiausiai žmonių gyvybių nusinešęs atvejis Edmontono istorijoje.