„Turime galvoti apie tai, kad Kanada galbūt pasiųs daugiau karių į Lenkiją ir Baltijos šalis“, – sakė A. Anand, lankydamasi Adažių bazėje, kur Kanada vadovauja NATO kovinei grupei.

„Mūsų buvimas Baltijos regione yra svarbus. Tiesą sakant, Latvijoje esanti kovinė grupė šiuo metu yra didžiausias Kanados karių dislokavimas užsienyje“, – sakė ji.

JAV trečiadienį paskelbė siunčiančios iš viso 3 000 karių sustiprinti NATO pajėgas Rytų Europoje, reaguodamos į Rusijos pajėgų telkimą aplink Ukrainą.

„Esame labai susirūpinę dėl Rusijos grėsmių“, – sakė A. Anand ir pridūrė, kad Kanada „toliau stengsis užtikrinti taiką ir tvarką pasaulyje, įskaitant paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui“.

Kanada remia ir apmoko Ukrainos kariuomenę per operaciją UNIFIER, pradėtą 2015 metais.

Sekmadienį lankydamasi Kijeve A. Anand sakė, kad Kanada perkels Ukrainoje esančius savo karinius junginius į šalies vakarus ir atšauks visus ne pačius būtiniausius ambasados darbuotojus.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas sakė, kad jo šalis „rengia savo karinius instruktorius prisijungti prie operacijos UNIFIER“.

NATO nusprendė dislokuoti kovines grupes rotacijos principu rytinėse narėse Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje po 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)