„Jos apima buvusius ir esamus aukšto rango vyriausybės pareigūnus, oligarchus ir Rusijos vadovybės rėmėjus“, – sakė jis Londone surengtoje bendroje spaudos konferencijoje su savo kolega iš Jungtinės Karalystės Borisu Johnsonu ir Nyderlandų premjeru Marku Rutte.

Pasak J. Trudeau, asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos, vardai paimti iš kalinamo Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno sudaryto sąrašo.

„Šios sankcijos didina spaudimą Rusijos vadovybei, įskaitant [prezidento Vladimiro] Putino artimiausią aplinką“, – žurnalistams sakė jis.

„Tai, žinoma, papildymas visoms kitoms sankcijoms, kurias paskelbėme, įskaitant neseną mūsų pranešimą apie įvedamus didžiulius tarifus importui iš Rusijos ir Baltarusijos“, – nurodė J. Trudeau.

Vyriausybė Otavoje praėjusią savaitę dėl Maskvos invazijos į Ukrainą atšaukė Rusijos ir Baltarusijos specialų prekybos statusą ir tai nulėmė 35 proc. tarifą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją