Aukos vaizdo kamera įamžino, kaip prie motociklo prisiartina du jaunuoliai, jie bando transporto priemonę atimti, grasina šaunamuoju ginklu. Išsigandęs grasinimų, motociklo savininkas savo geležinį žirgą perleidžia vagims – kamera ir toliau filmuoja, kas vyksta.

Aukai stebint, nusikaltėlis užsėda motociklą ir jau bando važiuoti, tačiau staiga tarsi iš niekur atsiranda policijos pareigūnas (jis visą tą laiką sėdėjo civilinėje mašinoje) – pasirodo, jog pareigūnas viską matė ir dabar ėmėsi veiksmų.

Nuaidi šūviai – pareigūnas du kartus iššauna. Kulkos pakirstas vagis kartu su ką tik pagrobtu motociklu nuvirsta ant šono. Jo bendrininko jau ir pėdos ataušę.

Vaizdo įrašas buvo patalpintas tinklalapyje „Live Leak“. Ilgesnėje įvykių vaizdo versijoje aiškiai matoma, jog vagis liko gyvas, aplink jį stovi policijos pareigūnai – visi laukia atvykstančių greitosios pagalbos medikų. Nepatvirtintais duomenis yra skelbiančių, jog visgi vėliau nuo patirtų sužalojimų vyras ligoninėje mirė.

Vieni komentatoriai negaili pagyrų policijos pareigūnui ir pažymi, jog jis ir pats galėjo žūti nuo vagies kulkos. Amerikietis Zcotty komentaruose teigia: „Puikus akimirkos sprendimas, mirtinos jėgos akistata su kita mirtina jėga“.

Kiti komentatoriai svarsto, ar policijos pareigūnas visgi pasielgė teisingai. Be to, vėl reiškiamas nerimas dėl saugumo situacijos Brazilijai rengiantis 2014 metais planuojamam pasaulio futbolo čempionatui ir 2016 metų vasaros olimpinėms žaidynėms.

„Ko prireiks kitam pasaulio futbolo čempionatui: įprastinės vuvuzelos ir neperšaunamos liemenės“, - juokiasi vienas komentatorius.

Nenumaldomai artėjančios pasaulinio masto sporto šventės privertė dar kartą visą pasaulį atkreipti dėmesį į Brazilijos valdžios niekaip neišsprendžiamas saugumo ir nusikalstamumo problemos. Viena iš jų – policijos pareigūnų pasirengimas lengva ranka ir daug nemąstant panaudoti šaunamąjį ginklą.

Net ir patys mažiausi ir taikiausi protestai šalyje pastaruoju metu virsta žiauriais susirėmimais.